Roy van Krieken Roy van Krieken
22/09/2022 06:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 19:41

De Blockchain Expo in Amsterdam: PostNL aanwezig met crypto stamp NFT

Nieuws

VLNR: Hoofd Mail PostNL Bob van Ierland, Ambassadeur van Oostenrijk, Astrid Harz en Patricia Liebermann, Hoofd Filatelie bij Oostenrijkse Post

De Blockchain Expo in de RAI Amsterdam is 20 september succesvol afgetrapt. Het evenement stond uiteraard volledig in het teken van de wereld van blockchain en cryptocurrencies en duurt twee volle dagen. Een aantal grote namen binnen de industrie was aanwezig en in dit artikel geven we een korte sfeerimpressie van de eerste dag.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Blockchain Expo 2022

De Blockchain Expo in Amsterdam is al een paar jaar de grootste beurs voor blockchain-gerelateerde ontwikkelingen in heel Europa. Er waren in totaal meer dan 5.000 bezoekersen er waren zeker 200 bedrijven in de RAI Amsterdam aanwezig om bijvoorbeeld hun laatste technische innovatie tentoon te stellen. Ook hebben er meer dan 150 verschillende sprekers gesproken over hun visie voor de crypto-industrie, nu en in de toekomst.

Onder de aanwezigen zagen we enkele grote namen. Niet alleen vaste klanten binnen de crypto-industrie, zoals bijvoorbeeld Chainalysis en de EOS Foundation waren aanwezig. Ook zagen we veel bedrijven die op dit moment wellicht niet direct met de crypto-industrie in verband worden gebracht, maar hierin wel hun strepen aan het verdienen zijn. Denk hierbij aan: Amazon Web Services (AWS), ING, Bosch, Vodafone, en uiteraard PostNL. 

Het publiek bestond vanzelfsprekend uit crypto-enthousiastelingen en ontwikkelaars. De toegang was gratis, dus iedereen heeft deel uit kunnen maken van deze unieke blockchain-expo.

Advertentie

PostNL op de Blockchain Expo

Prominent aanwezig op de expo was ook het grootste Nederlandse postbedrijf, PostNL. Zij stonden hier, niet geheel verrassend, om hun nieuwe NFT-cryptopostzegel tentoon te stellen. Deze ‘NL crypto stamp’ werd deze maand voor het eerst onthuld en op de Blockchain Expo konden bezoekers de cryptopostzegel in ‘levende lijve’ aanschouwen.

Afbeelding 1: Wachtrij bij de PostNL NFT stand op de Blockchain Expo in Amsterdam

Het was enorm druk bij de stand van PostNL en de eerste 100 duo-sets met daarin zowel de NL crypto stamp als de cryptopostzegel van Oostenrijkse post, waren in no time uitverkocht.. Hieruit blijkt maar weer eens dat de interesse in de NFT-cryptopostzegel groot is. Vandaag start de mainsale van de NL crypto stamp. Wil je niet buiten de boot vallen, zorg dan dat je op tijd achter je computer zit. Om 10.00 uur precies gaat de webshop open.

Lees vanaf 10.00 uur verder op de website van PostNL voor de mainsale.

Augmented reality stier

PostNL had naast de NFT-cryptopostzegel ook nog iets anders meegenomen naar de Blockchain Expo: Een augmented reality stier. Dit is, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, een stier die je na het scannen van een QR-code met je smartphone kan projecteren op de echte wereld. Uiteraard werd hier gekozen voor een stier, omdat dit dier ook te zien is op elke cryptopostzegel.

Volgens PostNL kun je op deze manier de virtuele wereld van non-fungible tokens (NFT) verbinden met de echte wereld; een geestige gimmick.

postnl_crypto_stamp_AR
Afbeelding 2: De slapende stier in augmented reality
Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie