Roy van Krieken Roy van Krieken
13/04/2023 19:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2023 19:00

63% van alle ontgrendelde ethereum afkomstig van cryptobeurs Kraken

icon-ethereum
Ethereum nieuws
63% van alle ontgrendelde ethereum afkomstig van cryptobeurs Kraken

Foto: 24K-Production / Shutterstock.com

Gisterenavond vond eindelijk de langverwachte Shapella update plaats op het Ethereum (ETH) netwerk. De update zorgde voor behoorlijk wat roering binnen de crypto gemeenschap, want vanaf dit moment zou het mogelijk zijn om ETH uit het Ethereum staking contract te halen. Bovenaan de lijst van validators die hun ether tokens nu unstaken staat crypto exchange Kraken, met maar liefst 62% van het totaal

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Kraken en staking

Dat het juist Kraken is die bovenaan de lijst staat is niet bepaald verrassend. Dit heeft namelijk alles te maken met regulatoire problemen voor de exchange in het thuisland. De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) opende eerder dit jaar de aanval op Kraken omdat het onrechtmatig staking diensten zou hebben verleend.

“Kraken bood hun klanten niet alleen onrealistische rendementen die nergens op gebaseerd zijn, maar ze hadden ook het recht deze rendementen nooit te betalen. Tegelijkertijd hadden ze geen enkel inzicht in de financiële conditie en of ze überhaupt de mogelijkheid hadden de rendementen uit te keren.”

Als gevolg van deze aanklacht door de Amerikaanse toezichthouder betaalde Kraken een boete van zo’n $30 miljoen en stopte het daarnaast volledig met het aanbieden van staking diensten op hun handelsplatform. 

Tegelijkertijd stonden er nog een heleboel ether tokens vast in het Ethereum staking contract. Deze tokens konden niet uit het contract opgenomen worden, tot gisterenavond. Het is dus eigenlijk vanzelfsprekend dat Kraken de eerste mogelijkheid neemt om de gestakete ether tokens op te nemen. 

Shapella update Ethereum een succes

Over het algemeen lijkt de Shapella update slechts een marginaal effect te hebben gehad op het Ethereum netwerk. On-chain gegevens van Nansen.ai suggereren dat er heel weinig ether is teruggetrokken uit het staking contract, met slechts een daling van 0,25% in het totale gestakete ether.

Een eerder rapport van CryptoQuant voorspelde al voorzichtig dat de angst over een mogelijke scherpe daling van de ETH koers door het vrijkomen van ether tokens wellicht wat overdreven was. Zij stelden namelijk dat maar liefst 60% van alle vastgezette tokens in het rood stond, wat natuurlijk niet bepaald bijdraagt aan verkoopdruk. Ondertussen kunnen we wel voorzichtig stellen dat deze voorspelling waar blijkt te zijn.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie