Ivo Melchers Ivo Melchers
14/04/2023 08:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 14/04/2023 08:45

Binance zal ETH opnames vanaf 19 april ondersteunen

Nieuws
Binance baas reageert op geruchten over bitcoin dump

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

Eerder vandaag kon je in het Ethereum nieuws lezen dat de langverwachte update op het Ethereum (ETH) netwerk met succes is uitgevoerd. De Shapella hard fork maakt een einde aan de lange transitie van het netwerk van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). Al sinds de introductie van de Beacon Chain eind 2020 konden investeerders hun ETH vastzetten om bij te dragen aan de veiligheid en werking van de blockchain, maar nu is het dan eindelijk mogelijk om deze gestakete ether op te nemen.

Binance, de grootste cryptobeurs van de wereld, heeft bekendgemaakt dat het vanaf 19 april ether opnames zal ondersteunen.

Investeert onze koning in bitcoin? Maxima waarschuwde Nederlanders
Investeert onze koning in bitcoin? Maxima waarschuwde Nederlanders

ETH opnames bij Binance

Hiermee kunnen gebruikers vanaf aankomende woensdag hun BETH holdings op een 1:1 basis swappen voor ETH. Wanneer je namelijk ervoor had gekozen om je ethereum te staken bij Binance, kreeg je hier BETH, de getokeniseerde weergave van je gestakete ETH, voor in ruil in een verhouding van 1:1. Hierdoor kon je profiteren van de liquiditeit én tevens genieten van de beloningen door het staken van je ETH.

De aankondiging kwam slechts enkele uren nadat de hard fork was geïmplementeerd op het mainnet van Ethereum.

De crypto exchange heeft vermeld dat gebruikersverzoeken voor opnames, eenmaal ingediend, niet kunnen worden geannuleerd. Daarnaast kan het proces in eerste instantie traag zijn en vijftien dagen tot enkele weken nodig hebben om te voltooien. Gebruikers ontvangen hun ingewisselde ether in hun spot wallet en wachtende BETH tokens die zijn vergrendeld in lopende opnameverzoeken zullen niet in aanmerking komen voor staking-beloningen.

Binance zei tevens het volgende in de officiële aankondiging:

‘’De verwachte distributiedatum van ingewisselde ETH wordt getoond voordat gebruikers hun opnameverzoeken bevestigen. Gebruikers kunnen verwijzen naar de meeste bijgewerkte ETH-distributiedatum bij Staking History.’’

Ook zal er voor elke gebruiker een dagelijks limiet zijn voor de hoeveelheid ETH dat op te nemen is, rekening houdend met de verwerkingsbeperking op het netwerk van Ethereum.

Advertentie

ETH koers na Shapella update

Veel mensen binnen de crypto community waren bang dat de ETH koers een flink duik zou kunnen maken nadat de ruim 18 miljoen ether in fases opgenomen en eventueel verkocht kan worden. Echter kon je eerder vandaag al lezen dat ethereum voor alsnog hard begon met stijgen en momenteel rond de $2.000 handelt. Hiermee staat het vandaag met meer dan 5% in de plus.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
Hongkong keurt bitcoin en ethereum beursfondsen goed, koersen reageren
SEC voorzitter trollt crypto gebruikers
SEC en voorzitter vonden ethereum stiekem al een jaar lang een effect
Fidelity waarschuwt: 'bitcoin is niet langer goedkoop'
Fidelity waarschuwt: ‘bitcoin is niet langer goedkoop’
Advertentie