Timo Bult Timo Bult
21/12/2022 05:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2022 05:00

Crypto rewind 20-12: Visa naar Ethereum? Shiba inu trekt de aandacht

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto rewind 20-12: Visa naar Ethereum? Shiba inu trekt de aandacht

Foto: mannpuku/Shutterstock

Goedemorgen deze vroege morgen! Als je regelmatig Crypto Insiders in de gaten houdt dan weet je dat het crypto nieuws nooit stilstaat. De ontwikkelingen volgen zich in razend tempo op en dus kan je soms het overzicht missen. Daarom zetten wij iedere ochtend het belangrijkste nieuws van gisteren voor je op een rij. Gisteren was onder andere te lezen dat de betalingsgigant Visa onderzoek heeft gedaan naar Ethereum (ETH).

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Visa onderzoekt automatische betalingen via Ethereum

Het is altijd interessant nieuws als een grote partij als Visa serieus onderzoek doet naar crypto en de mogelijke toepassingen. Het bedrijf, bekend van zijn betaalkaarten en wereldwijde betaalnetwerk, mag natuurlijk niet achterblijven nu crypto mogelijk de volgende financiële revolutie inluidt.

Daarom deelde het gisteren in een artikel dat automatische betalingen een hoop deuren zou kunnen openen voor de crypto-wereld. Volgens Visa is dat namelijk een van de functies die nu vaak nog niet mogelijk is. Denk hierbij aan periodieke betalingen voor een abonnement bij Netflix bijvoorbeeld.

Volgens Visa zou het mogelijk maken van automatische betalingen een interessante ontwikkeling zijn. “Met behulp van de aanpak die we hebben geïntroduceerd, kunnen andere real-world toepassingen terugkerende betalingen naar de blockchain brengen,” aldus Visa.

Advertentie

Ethereum oprichter ziet 3 grote kansen voor crypto in 2023

We blijven nog even bij het ethereum nieuws. De medeoprichter van het project, Vitalik Buterin, liet namelijk in de Bankless podcast weten hoe crypto zou kunnen versnellen in 2023. Een van die dingen is een wallet die heel veel mensen kunnen gebruiken. Een die makkelijk genoeg te begrijpen is waardoor 1 miljard mensen hem zouden kunnen gebruiken in hun dagelijkse leven.

Daarnaast zijn stablecoins en het inloggen bij online diensten via crypto-oplossingen twee andere grote kansen voor de crypto-sector. Ondanks dat de koersen er niet al te best voorstaan, zijn er op technologisch vlak dus nog een aantal grote kansen om de adoptie te versnellen.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Shiba inu een van de populairste crypto in 2023

En ten slotte shiba inu nieuws. De meme crypto is namelijk een van de drie meest bekeken crypto van 2023. Dat deelde Binance onlangs. Naast SHIB staan ook bitcoin en ethereum in dit lijstje.

Wil jij direct in je feed op de hoogte blijven van het belangrijkste crypto nieuws? Volg Crypto Insiders op Instagram, waar wij onze volgers het interessantste nieuws voorschotelen! Uiteraard zijn we ook op Twitter te vinden. Je vind ons hier.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie