Simon Bosch Simon Bosch
20/12/2022 18:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/12/2022 18:01

Ethereum oprichter deelt 3 enorme kansen voor crypto in 2023

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Volgende grote Ethereum update voor ETH opnames krijgt lanceerdatum

Foto: Steve Heap/Shutterstock

De bullmarkt in cryptocurrencies is over – voor nu althans. Nu is het tijd om te zoeken naar nieuwe redenen waarom de cryptomarkt weer aan kan trekken. Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin vindt niet dat de ‘adoptiegolf’ over is, en noemt drie bronnen van groei voor de komende tijd.

Ethereum ontwikkelaars kondigen grote verandering op het netwerk aan
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Crypto uitgegroeid, of toch niet?

De programmeur sprak op de podcast Bankless. Gastheer en Bankless-medeoprichter David Hoffman noemde dat de adoptiegraad al verzadigd is voor decentrale applicaties, waardoor er minder kansen zijn voor ontwikkelaars. De markt zou nu in limbo zitten omdat het niet goed een nieuwe manieren om te groeien kan vinden. Vitalik was het hier niet mee eens, hij noemde drie manieren om groei te bevorderen.

Zo denkt hij dat de markt nog steeds veel behoefte heeft aan een wallet die voor iedereen geschikt is, óók voor mensen die niet vanuit hun hobby of werk met cryptovaluta en investeren bezig zijn. “Als je een wallet kunt maken die meer dan een miljard mensen zullen gebruiken is dat een enorme kans,” verklaarde Buterin. Die cruciale infrastructuur is er volgens hem nog niet echt.

Advertentie

Stablecoin tegen hyperinflatie

Zijn tweede idee is een stablecoin die alles zou kunnen overleven – zelfs een mogelijke hyperinflatie van de Amerikaanse dollar. Dat zou een enorme bron van groei kunnen zijn, en het zou iedereen kunnen helpen zo’n periode te overleven. Hyperinflatie van de Amerikaanse dollar is nog nooit gebeurd, maar helaas is het niet uit te sluiten. Sommigen denken dat dit precies is wat de VS te wachten staat.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Inloggen zonder Big Tech

Ook ziet hij mogelijkheden om de invloed van Big Tech te verminderen. Ken je die sites waar je in kunt loggen met bijvoorbeeld je Facebook- of Google-account? Soms hebben ze niets te maken met die bedrijven, maar ze stellen je wel in staat om gemakkelijker in te loggen. Je hoeft immers niet meer overal een gebruikersnaam en wachtwoord voor te verzinnen.

Maar dit heeft ook nadelen, het geeft deze bedrijven enorme invloed. Ook heb je een groot probleem als de inloggegevens van die accounts kwijtraakt. Dan kun je bijna nergens meer inloggen.

Vitalik Buterin wil dit oplossen door Ethereum deze functie te geven. Je hebt al .eth-domeinnamen, dus waarom geen inlog-infrastructuur op Ethereum? Voor nu lijkt het slechts te gaan om een idee, net als de twee andere genoemde ideeën.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie