Ivo Melchers Ivo Melchers
24/03/2024 12:14 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 10:55

Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto Rewind: Ethereum onder vuur, MicroStrategy koopt bitcoin & meer

Foto: Mark Van Scyoc/Shutterstock

Er is deze week weer een hoop gebeurd in het crypto-landschap. Zo is de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een onderzoek gestart naar de Ethereum Foundation, zijn talloze aanvragen voor ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) uitgesteld, heeft MicroStrategy wéér bitcoins aangekocht, en hebben bitcoin spot ETF’s hun slechtste week sinds de lancering doorgemaakt.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum Foundation onderzocht

Deze week is de SEC een officieel onderzoek gestart naar de Ethereum foundation, de Zwitserse non-profit organisatie achter de ontwikkeling van het Ethereum netwerk.

Waarom de financiële waakhond het onderzoek, wat door velen wordt gezien als een gecoördineerde aanval op Ethereum, is gestart is niet duidelijk. Mogelijk wil de toezichthouder het onderzoek als excuus gebruiken om de waslijst aan ethereum ETF-aanvragen tot de prullenbak te verwijzen. Ook zou het bedoeld kunnen zijn om ethereum als effect te kunnen bestempelen.

Advertentie

Ethereum ETF’s uitgesteld

De afgelopen week heeft de SEC bovendien besloten langer de tijd nodig te hebben om een oordeel te vellen over de ethereum ETF-aanvragen van Hashdex, ARK Invest & 21Shares, VanEck en Grayscale.

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas zijn sinds deze week een stuk pessimistischer geworden over een spoedige verwelkoming van ethereum beursfondsen. Vanwege een beperkte communicatie tussen de SEC met de aanvragers denken de experts nu dat de alle fondsen in mei, bij het verstrijken van de eerste definitieve deadlines, afgewezen zullen worden.

Effect Ethereum update: aantal transacties ontploft
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

MicroStrategy breidt bitcoin-schatkist wéér uit

MicroStrategy heeft, net als vorige week, zijn gigantische bitcoin-stapel uitgebreid. Op dinsdag kondigde uitvoerend voorzitter Michael Saylor de aankoop ter waarde van ongeveer 632 miljoen dollar aan. In totaal heeft de Amerikaanse softwareleverancier 9.245 BTC aangeschaft. Na de aankoop bezit het beursgenoteerde bedrijf nu 214.246 BTC.

Zijn de Hongkongse bitcoin en ethereum ETF’s groot nieuws?
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Dramatische week voor bitcoin ETF’s

Bitcoin spot ETF’s hebben een bijzonder slechte week achter de rug. Voor het eerst sinds de lancering hebben de fondsen vijf achtereenvolgende handelsdagen met netto-uitstromen beleefd.

In totaal is er de afgelopen week 888 miljoen dollar uit de fondsen gestroomd, de slechtste week tot dusver. Het vormt een groot contrast met vorige week, toen de fondsen met meer dan 2,5 miljard dollar groeiden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie