Timo Bult Timo Bult
19/03/2024 14:57 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/03/2024 14:57

Weer giga bitcoin aankoop door MicroStrategy: +$600 miljoen BTC

Bitcoin-BTC
icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Weer giga bitcoin aankoop door MicroStrategy: +$600 miljoen BTC

Foto: JHVEPhoto/Shutterstock

De grote bitcoinreus MicroStrategy heeft wéér flink BTC ingeslagen. Dat schrijft de oprichter en voorzitter van het bedrijf, Michael Saylor, in een post op X. De aankoop volgde de vorige monsteraankoop snel op, die onlangs in het bitcoin nieuws te lezen was.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hoeveelheid bitcoin (BTC) in MicroStrategy schatkist groeit hard

In de tweet van Saylor wordt duidelijk dat het bedrijf opnieuw 9.245 BTC heeft gekocht. Dit deed het voor een gemiddelde prijs van 67.382 dollar. Daarmee komt het totaal ingelegde bedrag uit op ongeveer 632 miljoen dollar.

Het zijn gigantische bedragen, zeker wanneer naar het totale bezit wordt gekeken van het bedrijf. Na de aankoop bezit het bedrijf nu namelijk in totaal 214.246 BTC met een geschatte waarde van ongeveer 7,5 miljard dollar. De crypto kocht het voor gemiddeld 35.160 dollar per stuk.

Dat MicroStrategy veel bitcoins koopt is zeker geen geheim. Vind hieronder een tabel met de meest recente BTC aankopen van de afgelopen periode.

Datum Aantal BTC
19 maart, 2024 214,246 bitcoin
11 maart, 2024 205,000 bitcoin
26 februari, 2024 193,000 bitcoin
6 februari, 2024 190,000 bitcoin
27 december, 2023 189,150 bitcoin
Advertentie

Bitcoins koers reageert nauwelijks

De aankoop van MicroStrategy komt op een moment dat bitcoins koers rode cijfers noteert. De koning van crypto daalde sinds zijn top halverwege maart met ongeveer 15 procent in waarde.

Opvallend genoeg viel die top ongeveer samen met MicroStrategy’s eerdere aankoop. Op 11 maart kocht het bedrijf 205.000 BTC.

Bitcoins koers lijkt nauwelijks te reageren op het nieuws. 1 BTC is op dit moment 63.131 dollar waard, ongeveer 5,8 procent lager dan 24 uur geleden.

Overigens behaalt het bedrijf nu ook een andere significante mijlpaal. Met 214.246 BTC op de balans, heeft het nu meer dan 1 procent van alle bitcoin in omloop in zijn schatkist zitten. In totaal zullen er maximaal 21 miljoen BTC in omloop komen.

Het is aannemelijk dat MicroStrategy’s aandeel in de totale beschikbare BTC voorraad echter een stuk groter is dan dat. Naast dat nog niet alle bitcoins zijn gemined, is er ook veel BTC voor altijd verloren gegaan. Hierdoor is het aandeel van 214.246 BTC tegen het totaal in omloop een stuk groter.

MicroStrategy heeft nog altijd de meeste BTC in bezit van alle beursgenoteerde bedrijven. Het is inmiddels al wel ingehaald door de grote beursfondsen; zo heeft dat van Grayscale 378.168 BTC in bezit, en dat van BlackRock 237.339 BTC.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Bitcoin flash crash veroorzaakt enorme liquidatie van $1+ miljard
Cryptomunt klapt 80% naar beneden nadat hacker extra tokens maakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitcoin crasht opnieuw na geruchten over Israëlische tegenaanval
Tot deze koers kan bitcoin gaan dalen volgens analisten
Advertentie

Trending Bitcoin nieuws

student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Advertentie