Ivo Melchers Ivo Melchers
20/01/2023 15:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/01/2023 15:00

Dit is hoeveel BTC en ETH investeerders er in 2022 bij kwamen

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Zephyr_p/Shutterstock

2022 stond in het teken van de hardnekkige bearmarkt en de alsmaar dalende koersen van alle cryptocurrencies. De koers van bitcoin is in totaal met ongeveer 64% gedaald en ethereum (ETH) heeft een totaal van rond de 68% moeten inleveren in de afgelopen twaalf maanden.

Op basis van het koersverloop zullen veel crypto investeerders 2022 volledig willen wissen uit hun geheugen. Echter lijkt de adoptie van de twee grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie gewoon door te zetten, ondanks de hevige koersdaling.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal BTC en ETH holders

Op 19 januari deelde Crypto.com namelijk een rapport met daarin de laatste cijfers over het aantal crypto holders. Wereldwijd bezitten er in totaal 425 miljoen mensen crypto. Een jaar eerder waren dit er nog 306 miljoen, wat een stijging van 39% betekent.

Het aantal mensen dat bitcoin (BTC) in bezit heeft, is in een jaar tijd met 20% gestegen van 183 miljoen naar 219 miljoen aan het einde van december. Dit betekent dat 52% van alle crypto investeerders bitcoin in bezit zou hebben.

Het verschil met ethereum is echter enorm, aangezien het aantal ETH-holders met een totaal van 263% is toegenomen. In een jaar tijd is het van 24 miljoen gestegen tot 87 miljoen. Hiermee heeft 20% van alle wereldwijde crypto-bezitters de nummer twee op basis van marktkapitalisatie in zijn/haar portfolio.

Ethereum Merge

De belangrijkste katalysator achter de enorme stijging in het aantal ethereum holders is de Ethereum Merge. Dit was één van de grootste blockchain transities in de geschiedenis van cryptocurrencies. Het netwerk stapte in september namelijk over van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS). De interesse vanuit institutionele beleggers en de populariteit van ETH liquid staking droegen ook bij aan de acceptatie van Ethereum.

Onlangs kon je in het Ethereum nieuws lezen dat het energieverbruik van het netwerk volgens onderzoek met 99% is gedaald sinds deze update. Ook was het aantal smart contracts flink gestegen na de merge waardoor het netwerk uiteindelijk het jaar kon afsluiten met een stijging van 293% in het aantal smart contracts.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie