Ivo Melchers Ivo Melchers
18/01/2023 11:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/01/2023 11:00

Aantal smart contracts op Ethereum steeg met 293% in 2022

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Foto: Shutterstock/Nimomose

2022 gaat voor zo´n beetje elke cryptocurrency de boeken in als een dramatisch jaar qua koersverloop. Zo ook de nummer twee qua marktkapitalisatie, ethereum (ETH). De koers van ethereum heeft in het afgelopen jaar namelijk een totaal van bijna 70% van zijn waarde verloren. Echter heeft het netwerk mooie ontwikkelingen doorgemaakt, aangezien in september de langverwachte merge plaatsvond waarin Ethereum zijn overstap maakte van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Aantal smart contracts stijgt enorm

Eerder kon je al in het Ethereum nieuws lezen dat het het aantal smart contracts enorm steeg na de merge. Tijdens de bearmarkt was over het algemeen een daling te zien in het aantal nieuwe smart contracts, aangezien ontwikkelaars niet stonden te springen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) uit te brengen als de markt diep onder water staat. Na de merge veranderde dit beeld en leek er sprake te zijn van een hernieuwd optimisme onder de ontwikkelaars op het Ethereum netwerk.

Volgens een rapport van blockchainsoftware en ontwikkelingsbedrijf Alchemy is het aantal smart contracts met maar liefst 293% gestegen in de afgelopen twaalf maanden. Dit rapport bevestigt tevens de eerdergenoemde ontwikkeling waarin de piek in de activiteit zichtbaar was in het vierde kwartaal. Dit was namelijk precies nadat de merge had plaatsgevonden. In het vierde kwartaal steeg het aantal smart contracts met 453% ten opzichte van een kwartaal eerder.

De implementatie van het aantal smart contracts op Ethereum’s Goerli testnet steeg met 187% in de laatste drie maanden van 2022. Gemeten over het gehele jaar is het aantal zelfs met een verbazingwekkende 721% de lucht in geschoten. Hiermee heeft het een all-time high bereikt van 2,7 miljoen wat suggereert dat meer dApps in de toekomst op de markt kunnen komen.

Wat zijn smart contracts?

Smart contracts zijn digitale, geprogrammeerde contracten op de blockchain die worden opgesteld zonder tussenkomende derde partij. Het digitale protocol zorgt ervoor dat de overeenkomst automatisch wordt uitgevoerd wanneer aan de vooraf afgesproken criteria is voldaan.

Het doel van een smart contract is om de veiligere en digitale vervanger te worden van de traditionele fysieke contracten.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie