Roy van Krieken Roy van Krieken
28/10/2022 16:33 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 09:19

Aantal smart contracts op Ethereum stijgt enorm na merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum aanbod bereikt all-time low sinds de Merge

Foto: Wit Olszewski/Shutterstock

Een tijdje terug werd op het Ethereum (ETH) netwerk de langverwachte merge gelanceerd. Dit was een gigantische update die achter de schermen een heleboel heeft veranderd aan het netwerk. Er ontstonden ook wat zorgen na de succesvolle lancering van de update, maar klaarblijkelijk hebben ontwikkelaars op het moment nog erg veel vertrouwen in de toekomst van Ethereum. Het aantal smart contracts staat namelijk op het hoogste punt in zeker 16 maanden tijd.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum smart contracts

Bovenop het Ethereum netwerk wordt een gigantische hoeveelheid andere projecten gebouwd. Veel van deze projecten zijn decentralized finance (DeFi) protocollen. Dergelijke projecten maken veelvuldig gebruik van smart contracts. Wat blijkt nu? De hoeveelheid van deze contracten is sinds de merge hard gestegen, dat blijkt uit data van CryptoQuant

Aantal nieuwe smart contracts op Ethereum – Bron: CryptoQuant

Een analist bij CryptoQuant, Easy OnChain, stelt dat er duidelijk te zien is dat het aantal smart contracts op Ethereum tijdens de bearmarkt hard is gedaald. Dit heeft volgens hem alles te maken met het feit dat ontwikkelaars simpelweg niet stonden te springen om dApps uit te brengen als de markt diep onder water staat.

Toch is overduidelijk te zien dat vlak na de merge het aantal smart contracts plotseling weer steeg. Volgens de analist getuigt dit van een hernieuwd optimisme bij ontwikkelaars en het geloof in de toekomst van het Ethereum netwerk.

“Dit zou erop kunnen wijzen dat ontwikkelaars hun verwachtingen over de toekomst van de markt en de activiteit op het netwerk hebben verbeterd. […] Als deze nieuwe contracten worden ontwikkeld voor nieuwe toepassingen, kunnen we in de nabije toekomst veel lanceringen zien die de activiteit op het netwerk kunnen stimuleren.”

Zorgen over Ethereum

Dit terwijl de merge ook wat mogelijke problemen met zich meebracht. Zo was in het ethereum nieuws te lezen dat als gevolg van de merge het Ethereum netwerk mogelijk een stuk gecentraliseerder was geworden. Slechts een paar grote partijen hebben naar verluidt namelijk een behoorlijk vinger in de pap bij het netwerk.

Desalniettemin laat het stijgende aantal smart contracts duidelijk zien dat ontwikkelaars nog altijd veel vertrouwen hebben in het netwerk.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie