Kevin Schijven Kevin Schijven
26/04/2022 09:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/04/2022 09:37

DOGE stijgt met maar liefst 32%, ETH, XRP, ADA ook flink in de plus

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum en cardano dalen, maar dogecoin is alweer hard te stijgen

Foto: BBbirdZ/Shutterstock

Na een aantal rode dagen, kleurt de cryptocurrency markt eindelijk weer mooi groen. Bitcoin (BTC) herstelt enigszins van de recente dip en veel altcoins stijgen al harder, vooral natuurlijk de beruchte meme token. De totale marktkapitalisatie van alle crypto ligt echter alsnog onder $2 biljoen, maar steeg in de afgelopen 24 uur met 5,3% naar $1,965 biljoen.

Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum terug naar $3.000?

Ethereum (ETH) begon afgelopen donderdag te dalen en kon vrijdag niet aan de $3.000 vasthouden. Gisterenochtend zakte de ether koers helemaal naar $2.800, de laagste prijs in meer dan een maand. Vervolgens begon de markt te herstellen en ETH steeg terug naar $3.000 tegen middennacht. Sindsdien stoeit de ETH koers met deze $3.000 en staat 6,7% in de plus vandaag.

Advertentie

DOT, BNB, XRP in de plus

Polkadot (DOT) heeft wat moeite om stand te houden na de stijging. DOT kwam niet verder dan $18,25 en zakt vanochtend naar $17,9. Toch staat DOT 3,9% in de plus. Binance coin (BNB) lijkt ook nog niet heel stabiel en zakt vanochtend van $407 terug naar $402. BNB staat desondanks 4,5% in de plus vandaag. Ripple (XRP) staat al 5,1% in de plus, maar lukt vooralsnog niet om aan $0,7 vast te houden en zakt momenteel richting $0,68.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

SOL, ADA, SHIB stijgen harder

Solana (SOL) lijkt al iets stabieler stand te houden boven de $100 waarmee de koers 6,2% in de plus staat. Ook avalanche (AVAX) staat 6,2% in de plus en houdt vooralsnog stand boven $72. Cardano (ADA) staat zelfs 6,8% in de plus vandaag, maar de $0,9 lijkt nog een brug te ver te zijn. Shiba inu (SHIB) komt momenteel $0,0000245 uit en staat vandaag maar liefst 7,2% in de plus en dat heeft waarschijnlijk met de andere meme token te maken.

Goed nieuws: Ethereum krijgt eigen ETF na goedkeuring in Hongkong
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

LUNA & DOGE stijgen het hardst

Terra (LUNA) staat vandaag zelfs 8,4% in de plus, maar heeft nog wat moeite met $97. Dogecoin (DOGE) is vandaag de grote winnaar en dat heeft natuurlijk weer met Elon Musk te maken. De rijkste man op aarde neemt toch Twitter over en dat zien fans als goed nieuws voor de meme crypto. DOGE kon gisteren de weerstand rond $0,14 breken en vervolgens ook de $0,15. Vooralsnog heeft DOGE het nog zwaar met de $0,165, maar staat daarmee alsnog een dikke 32,5% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Crypto top 100 hardste stijgers

DOGE is daarmee ook verreweg de hardste stijger uit de top 100 grootste crypto. Toch hebben we nog andere sterke presteerders. Vechain (VET), maker (MKR), algorand (ALGO), zilliqa (ZIL), convex finance (CVX), enjin coin (ENJ), mina protocol (MINA), eos (EOS) en near (NEAR) staan allemaal zo’n 8% in de plus vandaag.

Elrond (EGLD), chiliz (CHZ), curve (CRV) en arweave (AR) staan al ongeveer 9% in de plus. Theta (THETA) stijgt met bijna 10%, thorchain (RUNE) met bijna 12%, aave (AAVE) met 12,5%, synthetix (SNX) met 13% en zcash (ZEC) met 13,5%. Dan komt lido (LDO) weer de top 100 binnen na een stijging van 16,5% en the graph (GRT) komt de top 50 binnen na een stijging van meer dan 18% naar $0,39.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto Insiders Premium voor altcoin analyses

Wil jij meer leren over het traden, analyseren en gebruiken van cryptocurrencies? Word lid van Crypto Insiders Premium en kom de eerste 30 dagen helemaal gratis een kijkje nemen. Stel vragen aan analisten, klets met onze fanatieke community en ontvang dagelijks technische en fundamentele analyses!

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie