Roy van Krieken Roy van Krieken
15/09/2022 16:21 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/09/2022 16:21

Ethereum (ETH) koers reageert nauwelijks op succesvolle merge

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Vanochtend werd de langverwachte Ethereum (ETH) merge met succes gelanceerd op het mainnet. De anticipatie naar de update was gigantisch, maar dit zien we nog niet terug in de koers. Ook de koers van de aankomende proof-of-work (PoW) fork van het netwerk, ETHW, was niet in staat om echt te profiteren van de succesvolle lancering.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum merge en de koers

Toen vanochtend het nieuws naar buiten kwam dat de update zonder problemen werd geïmplementeerd, steeg de koers van ETH een stukje. Dit was echter van korte duur, want al snel begon de koers zich weer terug te trekken. 

Ook vrijwel alle tokens die gebaseerd zijn op het Ethereum netwerk lieten vergelijkbare prijs actie zien. Sommige analisten spraken over mogelijke grote koersstijgingen als gevolg van de merge, maar deze blijven vooralsnog volledig uit. 

Is hier dan sprake geweest van een klassiek ‘buy the rumour, sell the news’ evenement? Dat is wellicht ook weer wat overdreven. Want hoewel er van een serieuze koersstijging geen sprake was, is de koers van ethereum ook niet gekelderd. Eigenlijk beweegt de prijs zich vooralsnog vrij horizontaal. 

ETHPoW hard fork

Een groep miners die niet bepaald te spreken is over de merge, wat in principe het einde van het ether mining tijdperk inluidt, gaf een tijdje terug al aan dat zij een splitsing van het Ethereum netwerk willen bewerkstelligen waarop het minen van ether tokens gewoon zal blijven voortbestaan.

Deze hard fork, ETHPoW (ETHW), steeg vlak na de merge even flink. Van $35,4 tot maar liefst $60,68. Dat is een stijging van tenminste 70% in slechts een paar uit tijd, dat blijkt uit data van CoinMarketCap. Echter, ook deze stijging was van korte duur.

Sinds de piek verloor ETHW eigenlijk vrij snel alle winst die het wist te behalen. ETHW zakte zelfs tot onder de $32 weg, lager dan wat de koers was vlak voordat de merge werd geïmplementeerd. 

De ETHW token moet daarnaast nog officieel worden gelanceerd. Het team achter het project zal naar verwachting binnen 24 uur het mainnet van de proof-of-work splitsing van het Ethereum netwerk uitrollen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie