Timo Bult Timo Bult
08/06/2022 15:11 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/06/2022 15:11

Ethereum koers vormt bullish formatie, komt er een stijging aan?

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum koers toont bullish formatie, komt er een stijging aan?

Foto: Niphon Subsri/Shutterstock

Veel ogen zijn gericht op Ethereum (ETH), de grootste altcoin van de markt die een grote update voor de boeg heeft. Daarnaast is er op de wekelijkse koersgrafiek van ETH wat interessants te zien wat volgens sommigen een mogelijke rally van wel 50% kan betekenen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum vormt dubbele ‘doji’

Ten eerste een stukje technische analyse. Volgens een analist van Cointelegraph vormt ethereum op de wekelijkse grafiek een zogenoemde dubbele doji. Dit is een formatie die herkend kan worden aan twee candles met een lange wick aan de boven- en onderzijde die een zekere mate van besluiteloosheid weergeeft.

Volgens de analist is een dergelijke candle een signaal dat, in dit geval, de verkoopdruk aan het afnemen is. Op basis van de Fibonacci retracement indicator getekend vanaf de $85 low naar $4.300 high, zou een stijging richting het target van de 0.5 Fib mogelijk zijn. Die ligt in dit geval bij een prijs van $2.120, ofwel een stijging van 20%. Hierboven ligt een mogelijke uiteindelijke target bij $2.700.

Meer leren over technische analyse en crypto trading? Neem dan eens een kijkje in onze Crypto Insiders Premium omgeving. Hier vind je allerlei educatieve content, ontvang je dagelijk koersupdates en praat je met analisten en onze fanatieke community. De eerste 30 dagen zijn helemaal gratis!

Advertentie

Ethereum staat grote update te wachten

Ook op fundamenteel vlak staan er grote dingen op het programma voor Ethereum. Zo was gisteren in het ethereum nieuws nog te lezen dat het project vandaag nog de belangrijke Merge zal testen. Mocht dit goed gaan dan zijn we weer een stap dichterbij de grote update die Ethereum zal omvormen in een proof-of-stake blockchain.

Ondanks deze update loopt het bij de grote ethereum fondsen nog geen storm. Zo stroomde er voor de negende week op rij geld weg bij de grote institutionele ethereum investeringsfondsen. De terughoudendheid bij deze fondsen kan echter het gevolg zijn van de bovenstaande Ethereum 2.0 update, zoals Meltem Demirrors van CoinShares gisteren verklaarde.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie