Roy van Krieken Roy van Krieken
22/03/2022 16:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/03/2022 16:44

Ethereum oprichter haalt hard uit naar BAYC NFT’s

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum oprichter haalt hard uit naar BAYC NFT’s

Foto: rawf8/Shutterstock

De oprichter van het Ethereum (ETH) netwerk, Vitalik Buterin, staat bekend om zijn ongezoute mening over alles binnen de crypto industrie. Dit keer maakt hij onmiskenbaar duidelijk in een interview met TIME Magazine, waarover we eerder schreven, dat hij niet bepaald te spreken over de manier waarop zijn Ethereum netwerk vandaag de dag gebruikt wordt. Hij heeft geen goed woord over voor de razendpopulaire Bored Ape Yacht Club (BAYC) non-fungible token (NFT) collectie.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum NFT’s

Iedereen die enigszins actief is binnen de wereld van cryptocurrencies weet dat NFT’s op dit moment helemaal de rage zijn. De allerpopulairste NFT collectie op dit moment is zonder twijfel de BAYC. Deze NFT’s gaan vaak over de toonbank voor vele miljoenen dollars, hetgeen volgens Buterin compleet krankzinnig is.

“Het gevaar is dat je deze 3 miljoen dollar apen hebt en het wordt een ander soort gokken, Er zijn zeker veel mensen die alleen maar jachten en Lambo’s kopen.”

Het feit dat deze NFT’s eigenlijk niets meer zijn dan een status symbool voor beroemdheden en rijke personen schiet bij Buterin in het verkeerde keelgat. Volgens hem is dit niet de manier waarop de crypto industrie, en al helemaal zijn Ethereum netwerk, gebruikt zou moeten worden. 

Crypto use cases

Volgens Buterin gaat het kopen en verkopen van te dure NFT’s voorbij aan de belangrijkste use case van de crypto industrie. Volgens Buterin heeft de oorlog in Oekraïne nog maar een duidelijk gemaakt hoe de crypto industrie wel kan bijdragen aan de maatschappij en het welzijn van mensen over de hele wereld. Buterin heeft zelf de Russische nationaliteit, maar spreekt zich veelvuldig uit tegen de Russische invasie van Oekraine.

“Een positief aspect van de situatie van de afgelopen drie weken is dat het veel mensen in de cryptoruimte eraan heeft herinnerd dat het doel van crypto uiteindelijk niet is om spelletjes te spelen met miljoenenplaatjes van apen, maar om dingen te doen die zinvolle effecten hebben in de echte wereld.”

Buterin hoopt dat op den duur meer mensen dit zullen inzien. Daarnaast geeft hij aan dat hij in het komende jaar meer risico zal durven nemen om ervoor te zorgen dat het Ethereum netwerk in de goede richting zal blijven groeien.

“Ik heb liever dat Ethereum sommige mensen beledigt dan dat het verandert in iets dat nergens voor staat.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Advertentie