Kevin Schijven Kevin Schijven
21/03/2022 06:44 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/03/2022 06:44

Ethereum oprichter uit zorgen over crypto in eerste NFT uitgave van TIME

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Fundador de Ethereum comparte solución a la

Foto: Alexey Smyshlyaev/Shutterstock

TIME magazine gaat op 23 maart de allereerste “volledige decentrale” uitgave van het tijdschrift publiceren als een non-fungible token (NFT). Dat kondigt het bekende opinieblad op 18 maart aan.

De NFT uitgave van het tijdschrift bevat het onderstaande recente artikel over Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin met de titel “The Prince of Crypto Has Concerns.”

De NFT van deze uitgave wordt uitgebracht in samenwerking met Circle, uitgever van USD Coin (USDC) en LITDAO. LIT is een web3 en NFT project alsmede een decentralized autonomous organization (DAO). De NFT wordt weggegeven als een airdrop onder leden van TIMEPiece en de LIT community.

Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF's genomen

The Prince of Crypto Has Concerns

Buterin wordt in het TIME artikel de “meest invloedrijke persoon van crypto” genoemd. Dat moeten we maar voor lief nemen, aangezien de identiteit van Satoshi Nakamoto, de bedenker van Bitcoin (BTC), onbekend is.

TIME licht in het artikel toe wie Buterin is en hoe hij 9 jaar geleden Ethereum oprichtte. Buterin zag meer potentie in blockchain-technologie dan alleen valuta, maar het lukte hem niet om smart contracts te introduceren op Bitcoin om andere applicaties mogelijk te maken. Ondertussen zit de markt vol met Ethereum concurrenten.

Desondanks maakt Buterin zich zorgen over de kant die crypto opgaat: “Crypto zelf heeft veel dystopisch potentieel als het verkeerd wordt geïmplementeerd.” De programmeur hoopt dat Ethereum een platform wordt voor allerlei sociaal-politieke experimenten als eerlijkere stemsystemen, stadsplanning, universeel basisinkomen, en meer. Hij hoopt dat het netwerk dient als een tegengewicht tegen autoritaire regeringen en de greep die Silicon Valley heeft over onze digitale levens.

Buterin ziet echter dat een deel van de investeerders die geluk hadden en rijk zijn geworden nu schaamteloos met hun rijkdom pronken. Hij vreest dat Ethereum overgenomen wordt door pure hebzucht en hij neemt daarom de laatste tijd een publiekere rol.

“Als we onze stem niet gebruiken, zijn de enige dingen die worden gebouwd de dingen die onmiddellijk winstgevend zijn. En die zijn vaak verre van wat eigenlijk het beste is voor de wereld.”

Buterin erkent dat de hoge transactiekosten daar een rol inspelen en hoopt dat sharding zo snel geïmplementeerd wordt. Toch erkent Buterin, zelf van Russische en Oekraïense afkomst, dat crypto een goed kant van zichzelf recent toonde. Oekraïne ontving meer dan $100 miljoen aan crypto donaties de afgelopen weken, het merendeel daarvan was ether.

TIME benoemde vorig jaar Buterin al in de top 100 meest invloedrijke mensen van 2021. Afgelopen november kondigde het bedrijf aan dat het ook ETH nu vasthoudt in zijn reserves.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
Duitsland dumpt 435 miljoen aan bitcoin, parlementslid slaat alarm
Bitcoin en aandelen onderuit, ondanks positief inflatierapport
Waarom komende donderdag alles kan bepalen voor Bitcoin in 2024
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Grootste Bitcoin crash ooit komt eraan, zegt auteur Rich Dad Poor Dad
Duitsland bijna klaar met Bitcoin dump: minder dan 20% blijft over
3 redenen waarom de bitcoin koers al dagen daalt
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Ethereum ETF’s kunnen $15 miljard ophalen tegen eind 2025
Bitcoin stabiel richting all-time high, Ethereum blijft fors achter
Ethereum ETF’s kunnen nog wel even duren, zegt SEC-hoofd Gary Gensler
Ethereum-revolutie nabij: Laatste horde voor ETH ETF’s genomen
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Ethereum-ETF race barst los: aanvragers onthullen kosten
Advertentie