Kevin Schijven Kevin Schijven
16/09/2021 14:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/09/2021 14:15

Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin benoemd in Time magazine top 100 meest invloedrijke personen

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) oprichter Vitalik Buterin benoemd in Time magazine top 100 meest invloedrijke personen

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), is door Time magazine benoemd tot een van de meest invloedrijke figuren van 2021. Het bekende Amerikaanse wekelijkse tijdschrift publiceerde gisteren de nieuwste editie van de top 100.

“Wat Vitalik zo bijzonder maakt, is dat hij een echte ontwikkelaar is. Niemand zou alle toepassingen voor Ethereum kunnen bedenken, maar er was wel het idee van één persoon nodig om het op gang te brengen. Van daaruit is er een nieuwe wereld opengegaan en zijn er nieuwe manieren ontstaan ​​om gebruik te maken van blockchain-technologie.

Ik ben nog nooit zo enthousiast geweest over het potentieel van het internet, en dat is grotendeels te danken aan Vitalik Buterin.”

Aldus Alexis Ohanian, medeoprichter van Reddit. Buterin lanceerde in 2015 Ethereum nadat het hem niet lukte om smart contracts op Bitcoin (BTC) te lanceren. Sindsdien is Ethereum uitgegroeid tot een geheel eigen netwerk met duizenden applicaties. Ether, de cryptocurrency van het Ethereum netwerk, heeft inmiddels een marktkapitalisatie van $425 miljard en staat daarmee in de top 20 grootste activa ter wereld.

En dat is alleen ether, er bestaan daarnaast nog honderden andere crypto op Ethereum. Zo explodeerde vorig jaar de nieuwe decentralized finance (DeFi) sector op Ethereum en dit jaar de wereld van non-fungible tokens (NFT’s). Dit is zelfs wellicht pas het begin voor Ethereum. Het netwerk is momenteel bezig met een grote overstap naar Ethereum 2.0 en proof-of-stake (PoS), die de blockchain sneller en veiliger moeten maken.

Buterin is overigens niet de enige persoon uit de Time top 100 die met crypto is verbonden. Tesla CEO Elon Musk wordt ook benoemd, vooral voor zijn SpaceX projecten, maar zijn tweets hadden dit jaar ook veel invloed op de koers van bitcoin en natuurlijk die van dogecoin (DOGE).

Ook Nayib Bukele, president van El Salvador, die onlangs de controversiële bitcoin wet in zijn land invoerde, wordt benoemd. En Jensen Huang, CEO van Nvidia, wiens videokaarten populair zijn voor mining en zelf een grote crypto fan is.

Time magazine omarmde zelf ook crypto dit jaar. Het bedrijf accepteert sinds april betalingen met crypto en bewaart bitcoin na een samenwerking met Grayscale Invesmtents.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie