Roy van Krieken Roy van Krieken
17/09/2022 07:08 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/09/2022 07:08

Ethereum PoW fork lancering sloeg de plank mis

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum PoW fork lancering sloeg de plank mis

Foto: Kateryna Tsygankova/Shutterstock

De Ethereum (ETH) Merge is eindelijk gelanceerd en dat betekent dat het minen van ether tokens verleden tijd is. Miners zagen, vanzelfsprekend natuurlijk, geen heil in dit plan en wilden daarom een eigen splitsing van het Ethereum netwerk van de grond krijgen. Dit netwerk, ETHPoW (ETHW) werd al snel na de merge gelanceerd, maar deze uitrol verliep alles behalve soepel.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

ETHPoW hard fork

Slechts uren nadat de Merge met succes werd geïmplementeerd op het mainnet van Ethereum, ging ook de ETHPoW splitsing van start. Op dit netwerk zouden miners gewoon hun werkzaamheden voort kunnen zetten en op die manier niet hun inkomstenbron als sneeuw voor de zon zien opdrogen.

Het moment werd aangeprezen als een grote overwinning voor ETH-miners die achterbleven. Niets bleek echter minder waar. In plaats van een overwinning ontrafelde de lancering van ETHPoW al snel in totale chaos. 

Eigenlijk meteen nadat het mainnet van ETHPoW live ging, meldden gebruikers grote problemen. Zo zouden zij vanaf de eerste minuut niet eens toegang hebben tot het nieuwe netwerk.

Vrij snel werd duidelijk wat de oorzaak voor de problemen was. Er bleek een vrij amateuristische, doch catastrofale, fout te zijn gemaakt.

De naam was al bezet

Een belangrijke oorzaak voor de netwerkproblemen was het feit dat ETHPoW een chain ID had gekozen dat reeds in gebruik was. Een Chain ID dient als het ware als een vingerafdruk voor een specifiek netwerk en helpt blockchains de unieke identiteit van on-chain activa te bevestigen. De door ETHPoW’s aangewezen Chain ID was blijkbaar al in gebruik door een Bitcoin Cash testnet.

Er bestaat geen register waar alle Chain ID’s terug te zien zijn, maar als ETHPoW voor het lanceren van de hard fork had getest dan waren zij hoogstwaarschijnlijk dit probleem al snel op het spoor gekomen. Een vrij domme fout dus, wat er voor heeft gezorgd dat de lancering van ETHPoW niet bepaald een succes was.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie