Simon Bosch Simon Bosch
19/04/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/02/2024 14:06

Ethereum staking groeit voor het eerst sinds Shapella upgrade weer

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Se venderá una pequeña parte tras la actualización de ETH - Glassnode

Foto: leksiv/Shutterstock

Vorige week woensdag vond de Shapella-upgrade voor Ethereum (ETH) plaats. Sindsdien zijn investeerders in staat om ETH weer uit het staking-contract te halen, iets wat veel gebruikers ook deden na de upgrade. Nu zetten investeerders hun tokens juist weer langzamerhand vast op de blockchain.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum Shapella opnames vielen wel mee

Dat schrijft Lookonchain op Twitter. Na de Shapella-upgrade haalden validators iets meer dan 1 miljoen ETH uit het contract. Bij de huidige ether koers is dat zo’n 1,8 miljard euro waard. 22.231 validators haalden zelfs ál hun ETH uit het contract, mogelijk door alle zorgen omtrent de regulatie in de VS.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft Kraken en anderen verboden om crypto staking aan te bieden aan retail-klanten. Verder bestond een groot deel van de opnamen direct na de upgrade uit stakingrendementen.

Toch lijkt het voor nu in het grote geheel nog mee te vallen. In totaal waren er 574.624 validators, het deel dat vertrok was dus minder dan 4%. Ook werd er maar 1 miljoen ETH opgenomen, terwijl volgens Ethereum.org op het moment nog bijna 18 miljoen ETH vastzit in het contract tegen een jaarlijks rendement van 5,4%. Volgens data van Dune staat slechts 32,8% van de stakers bij de huidige ETH-prijs in het groen sinds ze hun tokens in het contract hebben vastgelegd.

Advertentie

Grootste ETH investeerders weer terug in contract

Daarnaast blijkt dat investeerders weer langzaam hun ETH terug in het contract beginnen te storten. Van de 20 grootste adressen die met staking in verband zijn gebracht hebben 13 adressen na de opnames hun tokens weer opnieuw vastgezet.

Nansen verklaart dat sinds 17 april het bedrag dat wordt vastgezet in het staking-contract weer groter is dan het bedrag dat wordt opgenomen.

Vóór de Shapella-upgrade kon de staked ETH in deze contracten niet worden opgenomen. Alleen grote dienstverleners van staking stelden je in staat om te verkopen door als het ware een derivaat aan te bieden. Hierdoor hadden slechts een paar grote providers het leeuwendeel van alle ether-tokens die in deze contracten zaten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie