Simon Bosch Simon Bosch
20/04/2023 05:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/04/2023 05:30

Ethereum uit staking contract halen duurt nu 17 dagen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
De 3 belangrijkste veranderingen sinds de Ethereum merge

Foto: leksiv/Shutterstock

Vorige week woensdag vond de Shapella-upgrade voor Ethereum (ETH) plaats. Sindsdien zijn investeerders in staat om ETH-tokens uit het staking-contract te halen, iets wat veel investeerders ook aan het doen zijn. Het aantal opnames gaat zó hard dat zich inmiddels een flinke wachtrij heeft gevormd.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ETH voor staking nu weer liquide

Na 12 april werd het mogelijk om ether, die ‘vastzit’ in het staking-contract op het Ethereum-netwerk, vrij te maken. Zo wordt de ETH weer liquide en kun je het bijvoorbeeld gebruiken voor andere smart contracts of simpelweg verkopen.

Maar liefst 28.436 validators besloten na de Shapella-upgrade om helemaal te stoppen, waardoor ze hun staked ETH geheel uit het contract hebben gehaald. Het moet benadrukt worden dat stoppen met staken niet per definitie betekent dat deze investeerders hun ETH verkopen. Het betekent slechts dat de tokens uit het contract zijn gehaald.

Volgens data van Lookonchain hebben tot nu toe slechts een paar grote investeerders in totaal 71.444 ETH naar gecentraliseerde crypto exchanges gestuurd, goed voor zo’n 129 miljoen euro.

Advertisement

Enorme wachtrij voor opnames ETH stakers

Maar toch is dit aantal coins wel erg hoog voor het Ethereum-netwerk, schrijft blockchain-analysebedrijf Nansen. ETH-investeerders die hun tokens terugwillen moeten hier nu 17 dagen op wachten.

Als je als validator wilt stoppen, dan moet je dit in een bericht zetten en 25 minuten wachten. Omdat enorm veel van deze partijen willen stoppen heeft zich een wachtrij van 11,7 dagen gevormd.

Na deze stap kun je na zo’n 27 uur je coins opnemen, maar de transactie wordt pas na ongeveer 4,25 dagen verwerkt. In totaal moet een validator dus zo’n 17 dagen wachten om je ETH weer terug te hebben. Vorige week was deze wachtrij er ook al, maar toen duurde het proces nog ‘slechts’ 14 dagen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Advertisement
Advertisement