Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
29/05/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/05/2023 20:00

Ethereum wallet met miljoenen ontwaakt na 8 jaar

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum wallet met miljoenen ontwaakt na 8 jaar

Foto: MAHATHIR MOHD YASIN/Shutterstock

Een Ethereum (ETH) wallet, dat 8 jaar inactief was, heeft onlangs 8.000 ETH. De eigenaar van de wallet kwam aan zijn munten door ze tijdens de oorspronkelijke initial coin offering (ICO) te kopen. De whale had de munten in 2015 voor $0,31 per ETH gekocht. Met de huidige marktprijs van rond de $1.900 is dat een stijging van meer dan 600.000%. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum ter waarde van $15 miljoen

De transactie kwam aan het licht door blockchain analysebedrijf Lookonchain, die het nieuws via Twitter naar buiten gebracht. De totale waarde van de 8.000 ETH munten is zo’n $15 miljoen op het moment van schrijven. De eigenaar was voorzichtig in zijn transactie en stuurde eerst 1 ETH naar de andere wallet, om kort daarna de resterende 7,999 over te maken.

Opvallend genoeg laat de wallet verder erg weinig activiteit zien. De enige andere ethereum transactie die heeft plaatsgevonden is een inkomende transactie van 207 ETH. Deze kwamen van een andere account die ook al lange tijd inactief was en de transactie 6 jaar geleden plaatsvond.

Advertentie

Waarom wordt de ETH nu pas verzonden?

De Ethereum ICO haalde in september 2014 $18 miljoen op. Toentertijd konden crypto investeerders 2.000 Ethereum munten kopen voor 1 bitcoin (BTC). In juli van 2015 ging de blockchain live en konden vroege investeerders bij hun munten. Waarom de munten door deze gebruiker nu pas naar een andere wallet worden gestuurd is helaas onbekend.

Meestal gebeurt dit omdat een investeerder van plan is zijn crypto te verkopen. In de crypto community speculeert men over de controverse omtrent Ledger en dat de eigenaar van de munten mogelijk is overgestapt naar een andere hardware wallet, zoals Trezor.

Hoe langer een wallet inactief is, hoe groter de kans is dat de munten permanent verloren zijn gegaan. Bij bitcoin gaat het om mogelijk miljoenen BTC die voor altijd verloren zijn. Het maakt de transactie van 8.000 ETH des te bijzonderder.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie