Roy van Krieken Roy van Krieken
16/10/2022 17:16 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 16/10/2022 17:16

EthereumPOW blijft groeien, ETH mining duidelijk nog niet dood

icon-ethereum
Ethereum nieuws

Een tijdje terug werd de langverwachte merge update op het Ethereum (ETH) netwerk gelanceerd. Hiermee schakelde het netwerk over van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS) en zodoende werd het minen van ETH tokens verleden tijd. Een groep miners besloot echter om een eigen splitsing van het netwerk te maken waar men gewoon nog kon minen. Dit netwerk, EthereumPOW (ETHW), groeit aardig door wat suggereert dat het minen van ETH nog niet voorbij is.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen hier €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

EthereumPOW lijkt populair

Al voordat het project werd gelanceerd kreeg het veel aandacht. Vooral miners zagen het natuurlijk wel zitten om door te kunnen gaan met het delven ETH tokens op het moment dat dit op het Ethereum netwerk niet meer mogelijk zou zijn. 

Een van de oprichters van EthereumPOW was Chandler Guo. Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat Guo voorheen zelf ook Ethereum miner was. Op Twitter maakte hij gisteren bekend dat EthereumPOW inmiddels al meer dan 100 projecten heeft aangetrokken. Daarnaast stelde hij dat een Ethereum ‘zonder oprichter Vitalik Buterin’ een stuk beter is.

Blockchain-analysebureau Wu Blockchain stelde een paar dagen geleden ook al dat er meer dan 80 verschillende dApps draaien op het EthereumPOW ecosysteem. Hieronder vallen onder meer DeFi, NFT, DEX en GameFi protocollen.

“Als publieke keten die nog geen maand oud is, is zijn ecosysteem op de keten al even goed uitgebouwd als dat van zijn naaste concurrent, ETC, die al enkele jaren bestaat.”

ETHW koers

Voordat ETHW werd gelanceerd gaf Ethereum-oprichter Vitalik Buterin nog aan dat miners die door willen gaan met hun bezigheden kunnen overstappen naar het Ethereum Classic (ETC) netwerk. Guo verwierp deze suggestie echter door te stellen dat Ethereum Classic helemaal geen levendig ecosysteem heeft. Hij lijkt hier wel enigszins gelijk in te hebben gehad, aangezien er nu een maand later al meer projecten draaien op het nieuwe EthereumPOW.

Met de koers van ETHW gaat het een stuk minder goed. Hoewel in eerste instantie ETHW vlak na de lancering enorm omhoog schoot, is de koers van de token inmiddels al weer diep gekelderd. Halverwege september was de all-time high zo’n $60, maar vandaag de dag wordt ETHW verhandeld tegen slechts $7,26.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie