Simon Bosch Simon Bosch
26/06/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/06/2023 13:00

Grootste bank van EU biedt bitcoin fondsen aan klanten in Azië

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Grootste bank van EU biedt bitcoin fondsen aan klanten in Azië

Foto: C. Nass / Shutterstock.com

De afgelopen paar weken stonden veelal in het teken van nieuws rondom Exchange Traded Funds (ETF’s). Niet alleen wordt er gewerkt aan nieuwe beursfondsen, ook bestaande fondsen zien een toename in activiteit. Het lijkt erop dat de interesse in deze fondsen nog niet vermindert, want HSBC laat klanten nu handelen in bepaalde crypto-ETF’s, waaronder Bitcoin ETF’s.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

HSBC staat handel in bitcoin ETF’s toe

De Chinese cryptojournalist Colin Wu ontdekte als eerste het nieuws. HSBC, dat binnen Europa de grootste bank is, laat klanten via zijn eigen handelsplatform crypto-ETF’s kopen op de Hongkong Stock Exchange, en het zou ook de eerste bank van het land zijn die dit toe zou laten.

Om precies te zijn gaat het om bitcoin- en ethereum-ETF’s, in dit geval van het type dat futurescontracten als onderliggende waarde hebben. The Block bevestigt het nieuws met screenshots van het handelsplatform.

Het moet benadrukt worden dat het vooralsnog uitsluitend lijkt te gaan om fondsen die worden verhandeld op de aandelenbeurs van Hongkong. De crypto-fondsen waar we in het westen beter bekend mee zijn, zijn hier niet op genoteerd. In plaats daarvan moeten we denken aan de CSOP Bitcoin Futures ETF, CSOP Ethereum Futures ETF en de Samsung Bitcoin Futures Active ETF.

Advertentie

Hongkong wordt crypto-hub

Hongkong is de afgelopen tijd erg progressief in het openstellen voor de crypto-industrie. Zo heeft de Hongkong Markets Authority (HKMA) banken aangedrongen om crypto-diensten aan klanten aan te bieden. Het land wil zich namelijk opstellen als een ‘crypto-hub’. Veel crypto exchanges zijn hier erg blij mee. Vanaf 1 juni mochten zij namelijk vergunningen aanvragen om in Hongkong actief te zijn, wat veel bedrijven ook deden.

Ondertussen is handelen in crypto nog steeds grotendeels illegaal in China. Toch wekt Hongkong de interesse van de Chinese overheid. Die heeft mogelijk een flinke vinger in de pap in Hongkong, en via het Hongkongse bankensysteem krijgt China mogelijk alsnog blootstelling aan de crypto-industrie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie