Erik Juffermans Erik Juffermans
01/06/2023 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 11:15

Crypto wetgeving in Hong Kong treedt vandaag in werking

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hongkong overweegt nu ook een bitcoin beursfonds (ETF)

Foto: Kapi Ng/Shutterstock

Vandaag treedt de langverwachte crypto wetgeving in werking in Hong Kong. Onder de nieuwe wet kunnen crypto exchanges aan de slag in het land, mits ze een vergunning krijgen en bereid zijn de hoge kosten te betalen. De nieuwe wetgeving kan mogelijk grote invloed hebben op de globale crypto sector en nieuwe investeerders aantrekken.

Europese cryptosector nog weinig veranderd sinds belangrijke MiCA-wet
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Nieuwe crypto wetgeving in Hong Kong

Vanaf vandaag kunnen crypto exchanges een vergunning aanvragen in Hong Kong. Zodra de lokale Security and Futures Commission (SFP) het verzoek goedkeurt, kunnen ze starten met het verlenen van crypto diensten in de Aziatische stadstaat.

De crypto exchanges moeten zich echter wel aan een aantal regels houden in Hong Kong. Zo mogen alleen tokens verhandeld die als ‘betrouwbaar’ bestempeld zijn. Tokens moeten minimaal 12 maanden bestaan en dubieuze memecoins zullen niet te koop zijn in Hong Kong. 

Ook mogen exchanges geen rente bieden op tokens door middel van staking diensten. Ook zijn derivaten vooralsnog niet toegestaan. De wetgevers geven echter aan dat het belang van derivaten bestudeerd zal worden en mogelijk in de toekomst wel mogelijk wordt.

Daarnaast is vooralsnog het handelen in stablecoins niet mogelijk op crypto exchanges in Hong Kong. Stablecoins zijn een aparte categorie binnen cryptovaluta en hiervoor moeten aparte regels vastgesteld worden. Tot deze specifieke stabelcoin regulatie in werking is moeten consumenten in Hong Kong het zonder stablecoins doen.

Waarom is dit zo belangrijk?

De introductie van de crypto wetgeving in Hong Kong is een opvallende ontwikkeling in de crypto-industrie aangezien China in de afgelopen jaren juist handel en exchanges verbood in het land. Tientallen crypto bedrijven, waaronder enkele prominente exchanges, staan te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan. Er zitten echter hoge kosten voor exchanges aan verbonden.

Aangezien de Verenigde Staten het crypto bedrijven steeds moeilijker maakt, overwegen veel firma’s een verhuizing naar crypto vriendelijkere jurisdicties. Introducties van duidelijkere crypto regels zijn dus een welkome ontwikkeling voor de globale crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie