Erik Juffermans Erik Juffermans
01/06/2023 11:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2023 11:15

Crypto wetgeving in Hong Kong treedt vandaag in werking

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hongkong overweegt nu ook een bitcoin beursfonds (ETF)

Foto: Kapi Ng/Shutterstock

Vandaag treedt de langverwachte crypto wetgeving in werking in Hong Kong. Onder de nieuwe wet kunnen crypto exchanges aan de slag in het land, mits ze een vergunning krijgen en bereid zijn de hoge kosten te betalen. De nieuwe wetgeving kan mogelijk grote invloed hebben op de globale crypto sector en nieuwe investeerders aantrekken.

Crypto regels in EU verscherpt – banken en exchanges onder vuur
Crypto regels in EU verscherpt - banken en exchanges onder vuur

Nieuwe crypto wetgeving in Hong Kong

Vanaf vandaag kunnen crypto exchanges een vergunning aanvragen in Hong Kong. Zodra de lokale Security and Futures Commission (SFP) het verzoek goedkeurt, kunnen ze starten met het verlenen van crypto diensten in de Aziatische stadstaat.

De crypto exchanges moeten zich echter wel aan een aantal regels houden in Hong Kong. Zo mogen alleen tokens verhandeld die als ‘betrouwbaar’ bestempeld zijn. Tokens moeten minimaal 12 maanden bestaan en dubieuze memecoins zullen niet te koop zijn in Hong Kong. 

Ook mogen exchanges geen rente bieden op tokens door middel van staking diensten. Ook zijn derivaten vooralsnog niet toegestaan. De wetgevers geven echter aan dat het belang van derivaten bestudeerd zal worden en mogelijk in de toekomst wel mogelijk wordt.

Daarnaast is vooralsnog het handelen in stablecoins niet mogelijk op crypto exchanges in Hong Kong. Stablecoins zijn een aparte categorie binnen cryptovaluta en hiervoor moeten aparte regels vastgesteld worden. Tot deze specifieke stabelcoin regulatie in werking is moeten consumenten in Hong Kong het zonder stablecoins doen.

Waarom is dit zo belangrijk?

De introductie van de crypto wetgeving in Hong Kong is een opvallende ontwikkeling in de crypto-industrie aangezien China in de afgelopen jaren juist handel en exchanges verbood in het land. Tientallen crypto bedrijven, waaronder enkele prominente exchanges, staan te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan. Er zitten echter hoge kosten voor exchanges aan verbonden.

Aangezien de Verenigde Staten het crypto bedrijven steeds moeilijker maakt, overwegen veel firma’s een verhuizing naar crypto vriendelijkere jurisdicties. Introducties van duidelijkere crypto regels zijn dus een welkome ontwikkeling voor de globale crypto sector.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Erik Juffermans is sinds januari 2022 een gepassioneerde auteur bij Crypto Insiders. Met een academische achtergrond in internationale politiek en antropologie, combineert hij zijn kennis en kritische blik om diepgaande analyses te maken over de raakvlakken tussen crypto en diverse maatschappelijke aspecten. Sinds 2017 is Erik actief in de cryptowereld, gedreven door de unieke financiële vrijheid en de tegendraadsheid van de sector. Hij specialiseert zich in Bitcoin mining, Decentralized Finance, overheid en regulatie, en Ethereum.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Overheid en regulatie nieuws

Grote cryptobeurs gehackt voor $230 miljoen, vooral shiba inu gestolen
Niet Duitsland? Wie zat achter de enorme Bitcoin dump?
Bitcoin en memecoins schieten omhoog na moordaanslag op Donald Trump
Crypto als wapen tegen China – Trump’s verrassende nieuwe strategie
Fundador de ETH rechaza un regalo de $6.000 millones por su cumpleaños
Ethereum-oprichter waarschuwt: Pro-crypto politici niet te vertrouwen
Advertentie