Ivo Melchers Ivo Melchers
03/04/2023 09:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 03/04/2023 09:30

“Amerikaanse aanpak drijft crypto bedrijven naar Hong Kong”

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto in China: Is Hong Kong een proefplank?

Foto: Shutterstock/ESB Professional

Het hardhandige optreden van de Verenigde Staten tegen de crypto industrie zal uiteindelijk een verschuiving teweeg kunnen brengen waarin de aandacht van de industrie richting Hong Kong zal gaan, aldus Ambre Soubiran, de CEO van de in Parijs gevestigde institutionele crypto-marktgegevensprovider Kaiko.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Crypto hub Hong Kong

De Verenigde Staten loopt al geruime tijd voorop in de cryptosector. Echter zorgt de huidige aanpak van de Amerikaanse Securities and Exchange Comission (SEC) ervoor dat sommigen van mening zijn dat een aanzienlijk aantal bedrijven, ontwikkelaars en investeerders binnenkort zullen verhuizen om in crypto-vriendelijkere omgevingen te werken.

Aan de andere kant van deze ontwikkeling staat Hong Kong, wat zich wil manifesteren als een daadwerkelijk ‘crypto hub’. Terwijl toezichthouders in het Westen momenteel alles doen om de ontwikkeling van crypto tegen te gaan, lijkt Azië de deuren juist te openen.

Hoewel de regelgeving nog niet volledig is uitgewerkt, heeft de Hong kong Securities and Futures Commission (SFC) op 20 februari een cryptolicentieregeling voorgesteld, die tot doel heeft consumentenbescherming te bieden zonder innovatie te belemmeren. In februari kon je tevens in het crypto nieuws lezen dat er tekenen zijn dat de ambitie van Hong Kong stilletjes de steun lijkt te krijgen van de Chinese overheid.

In een gesprek met The Wall Street journal op 1 april suggereerde Soubiran dat het recente harde optreden tegen crypto in de VS Hong Kong onbedoeld zal helpen bij het doel om een belangrijke crypto-hub te worden:

‘’De VS die tegenwoordig strenger is dan ooit op het gebied van crypto en Hong Kong die op een gunstigere manier gaat reguleren… zal het zwaartepunt van de handel en investeringen in crypto-activa duidelijk meer naar Hong Kong verschuiven.’’

Aantrekkelijk voor crypto bedrijven

Hong Kong lijkt de omstandigheden voor crypto startups zo voordeling mogelijk te willen maken. Tientallen bitcoin (BTC) en crypto bedrijven willen dan ook verhuizen richting Hong Kong. Ook kon je vorige week lezen dat een nieuwe investeringsfonds uit Hong Kong, ProDigital Future, $100 miljoen wil ophalen voor startende Web3 bedrijven die de focus hebben op de wereldwijde markt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie