Gijs Ooijen Gijs Ooijen
31/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/03/2023 13:00

Investeringsfonds uit Hong Kong wil $100 miljoen ophalen voor crypto

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Hong Kong comparte su proyecto de nuevas normas sobre criptomonedas

Foto: ezphoto/Shutterstock

Hong Kong wordt steeds meer gezien als een aantrekkelijke locatie voor crypto bedrijven en het heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het creëren van gunstige omstandigheden voor startende bedrijven. Het nog jonge investeringsfonds ProDigital Future uit Hong Kong wil nu $100 miljoen ophalen om te investeren in startende Web3 bedrijven die zich richten op de wereldwijde markt.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Hong Kong gaat door op de cryptotour

Hong Kong lijkt zich steeds meer te gaan focussen op het worden van een hub voor crypto bedrijven. Ze doen van alles om de omstandigheden voor crypto startups zo voordelig mogelijk te maken, en met succes. Eerder deze maand deelden we al dat tientallen bitcoin en crypto bedrijven willen verhuizen naar Hong Kong.

Nu is er meer nieuws. Een nieuw investeringsfonds uit Hong Kong, genaamd ProDigital Future, wil een investering van $100 miljoen om in crypto te gaan ophalen. Het nieuwe fonds richt zich op startende Web3 bedrijven die de focus hebben op de wereldwijde markt.

Volgens een Bloomberg-rapport van 30 maart heeft ProDigital Future zijn laatste investeringsronde afgesloten op ongeveer $30 miljoen dollar. Het bedrijf doet elk half jaar een investeringsronde en wil deze keer $100 miljoen ophalen voor het einde van 2023.

Meer over ProDigital Future

Het fonds wordt geleid door Ben Ng, een partner bij het in Hongkong gevestigde aandelenbedrijf SAIF Partners, en Curt Shi, een tech investeerder uit China. Op dit moment zijn Sunwah Kingsway Capital Holdings en Golin International Group, twee andere grote investeringsbedrijven, al ingestapt om het fonds te steunen.

ProDigital Future zal “Hongkong en zijn beleid omarmen”, maar is van plan aanwezig te zijn in Australië en Singapore, “evenals in Europa en de Verenigde Staten.” Het fonds heeft al geïnvesteerd in zes bedrijven, waaronder metaverse bedrijf GigaSpace en One Future Football, een fantasy football competitie uit Australië.

In oktober 2022 liet de regering van Hong Kong weten de omstandigheden in het land optimaal te willen maken voor crypto bedrijven. Mede door een eigen wetsvoorstel in te dienen om crypto te reguleren. Op 20 februari publiceerde de Hongkongse Securities and Futures Commission een nieuw wetsvoorstel voor crypto exchanges, dat in juni van kracht moet worden.

Deel dit artikel
Gijs Ooijen

Gijs houdt zichzelf sinds enkele jaren bezig met cryptocurrency en blockchain. Zijn kennis op dit gebied zet hij graag in om jou te voorzien van crypto nieuws en kennisartikelen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie