Erik Juffermans Erik Juffermans
31/05/2023 06:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 06/11/2023 12:56

Crypto firma’s staan te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan

icon-overheidregulatie
Overheid en re…
Crypto firma’s staan te trappelen om in Hong Kong aan de slag te gaan

Foto: Lee Yiu Tung/Shutterstock

Over een paar dagen is het zover. Vanaf 1 juni mogen crypto exchanges een vergunning aanvragen in Hong Kong. Naarmate de grote dag dichterbij komt, maken steeds meer bedrijven bekend de deuren in Hong Kong te willen openen.

Cryptobeurs Coinbase gaat in hoger beroep in cruciale rechtszaak
  • icon-overheidregulatie
    Overheid en regulatie

Grote interesse in Hong Kong

Op maandag maakte crypto exchange CoinEX openbaar dat het ook een licentie zal aanvragen. Het gaat een lokaal platform lanceren genaamd BitHK. Ook de grote exchange Huobi maakte op maandag bekend consumenten in Hong Kong van dienst te willen zijn. Huobi diende zijn aanvraag voor een licentie al in.

Vorige week diende de bekende exchanges Gate.io en BitMEX hun aanvragen ook in. Ook OKX en ZA Bank, de grootste digitale bank van Hong Kong, maakten hun interesse al merkbaar. 

Vorige week werd tevens bekend dat twee nieuwe partijen de ontwikkeling van de crypto sector in Hong Kong zullen faciliteren. Het gaat om de Hong Kong Licensed Virtual Assets Association (HKLVAA) en Web3 Harbour. De eerstgenoemde zal bedrijven helpen een licentie in handen te krijgen. Web3 Harbour moet de lokale Web3 sector een duwtje in de rug geven.

Globale crypto transitie gaande

Hong Kong lijkt vooralsnog de crypto wereld met beide armen te verwelkomen. Een zeer groot contrast met de Verenigde Staten, dat voorheen altijd de bakermat van de crypto industrie leek te zijn. Er is dus een duidelijke transitie gaande. Waar Amerika geen aanstalten maakt om duidelijke regels vast te stellen voor de crypto sector, en daarmee alle ontwikkeling dwarsboomt, doen andere regio’s dit wel.

Bobby Lee, oprichter van BTCC en broer van de litecoin (LTC) oprichter, waarschuwt bedrijven echter voorzichtig te zijn met Hong Kong. Zijn exchange ging namelijk ten onder toen China plotseling besloot een verbod in te voeren. Hij zegt niet verbaasd te zijn als Hong Kong over een paar jaar zijn beleid toch weer omgooit.

Iets dichter bij huis worden er ook grote stappen gemaakt. Vorige maand keurde de Europese Unie de langverwachte MiCa crypto wet goed. Dit wetgevende raamwerk stelt nieuwe richtlijnen vast die vanaf 2024 in werking zullen treden.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie