Roy van Krieken Roy van Krieken
15/01/2024 15:50 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2024 14:40

Interesse in Ethereum ETF piekt en bereikt hoogste punt in een jaar tijd

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum aanbod krimpt door massale vertrek van validators

Foto: r.classen/Shutterstock

De aandacht van de cryptomarkt verschuift van de goedkeuring van de Bitcoin exchange-traded fund (ETF) naar de mogelijkheid van een vergelijkbaar product voor Ethereum (ETH), de op één na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie. Deze ontwikkeling wordt onderstreept door zoekopdrachte van mensen.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €10,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Interesse in Ethereum ETF piekt

Volgens Google Trends heeft de interesse in de zoekterm ‘Ethereum ETF’ een piek bereikt in de Verenigde Staten met de hoogste score in de afgelopen 12 maanden. De interesse in deze zoekterm steeg tussen 6 en 14 januari met maar liefst 455%. Het laat duidelijk zien dat crypto investeerders hun aandacht verleggen van Bitcoin naar Ethereum ETF’s.

Een analyse van de regionale interesse toont aan dat Oregon en Alabama vooroplopen, met een populariteitsscore van 100. Nevada volgt op de derde plaats met 94, gevolgd door New Jersey (85) en Washington (81). De stijging in belangstelling werd mede aangewakkerd door uitspraken van BlackRock CEO Larry Fink, die waarde ziet in een Ethereum ETF. BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder en een sleutelspeler in de komst van Bitcoin-ETF’s, wacht ook op feedback van de Securities and Exchange Commission (SEC) over een eventuele Ethereum ETF-aanvraag.

Advertentie

Ethereum prijsanalyse en vooruitzichten

Terwijl Bitcoin de dreiging van het verliezen van de $40.000 steunzone onder ogen ziet, doet de ETH koers het iets beter. Ethereum noteerde een wekelijkse winst van meer dan 13%, handelend rond $2.540. Het is duidelijk dat ethereum dus beter stand heeft gehouden tijdens de recente crash en in relatie tot bitcoin iets is ingelopen.

De groeiende interesse in een Ethereum ETF in de Verenigde Staten markeert een opmerkelijke verschuiving in de focus van de crypto-industrie. Terwijl Ethereum momentum wint, is de komst van een Ethereum ETF allerminst een zekerheid.

Een aantal grote banken, waaronder JPMorgan, schat de kans voor een dergelijke ETF niet hoog in. De investeringsbank verwacht dat het nog een behoorlijke poos zal duren voordat een Ethereum ETF van de grond zal komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie