Simon Bosch Simon Bosch
17/05/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 16:00

Solana ziet forse gebruikersgroei door hoge kosten Bitcoin en Ethereum

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto analyse: Solana koers toont nieuw koopmoment na daling

Foto: FellowNeko/Shutterstock

Vorige week brak even paniek uit toen het Bitcoin (BTC) netwerk met torenhoge transactiekosten en een opvallend groot aantal onbevestigde transacties kampte. De Ordinals-NFT’s en BRC-20-tokens zorgden namelijk voor een hoog aantal transacties. Ook Ethereum (ETH) zag weer een sterke stijging in de kosten. Het lijkt erop dat hierdoor veel gebruikers naar Solana (SOL) zijn verhuizen. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in mei gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin én Ethereum moeilijkheden

De problemen slopen er langzaam in bij Bitcoin. De Ordinals-dienst is al sinds februari openlijk te gebruiken, maar het Bitcoin-netwerk bereikte vorige week maandag het nieuws toen het aantal onbevestigde transacties en de transactiekosten door het dak schoten.

De bijzonder hoge netwerkactiviteit was afkomstig van Ordinals-NFT’s en BRC-20-tokens. Binance koos er zelfs voor om alle opnames tijdelijk stil te leggen om het netwerk te helpen, en het gerucht ging dat de enorme activiteit een aanval was.

Op Ethereum was vorige week iets vergelijkbaars aan de hand. Transacties werden wel verwerkt, maar niet op de blockchain gezet ter bevestiging. Gelukkig deden de problemen zich maar 25 minuten lang voor, en ontwikkelaars hebben snel updates uitgebracht om het probleem op te lossen. Toch zorgde de problemen voor een hoop kritiek tegen beide netwerken.

Advertentie

Solana profiteert van BTC en ETH problemen

Volgens data van The Block heeft Solana in de tussentijd een flinke groei doorgemaakt. Afgelopen maandag schoot het zevendaagse gemiddelde qua nieuwe adressen door de 300.000 stuks. Sinds juni 2022 is dit aantal niet meer gezien, en het vertegenwoordigt bijna een verdrievoudiging ten opzichte van begin april.

Het is opvallend dat de groei tegelijkertijd met de moeilijkheden bij Bitcoin en Ethereum plaatsvond. Het is geen geheim dat Solana zelf ook de nodige problemen heeft gehad. Eerder dit jaar produceerde de Solana-blockchain namelijk verschillende transactiegeschiedenissen, waardoor ontwikkelaars transacties tijdelijk hadden stilgezet om de problemen niet nog groter te maken.

The Block-analist Rebecca Stevens verklaart dat de problemen bij zowel Bitcoin als Ethereum de moeilijkheden waar het Solana-netwerk mee kampten enigszins in perspectief plaatst.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Ethereum netwerk nadert gigantische DeFi mijlpaal na explosieve groei
SEC verandert van koers: wat betekent dit voor ethereum?
Advertentie