Roy van Krieken Roy van Krieken
01/06/2022 19:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/06/2022 19:01

Soros Fund Management verkiest ethereum boven bitcoin

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Soros Fund Management verkiest ethereum boven bitcoin

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het Soros Fund Management is een groot Amerikaans investeringsfonds. Het werd in 1970 opgericht door George Soros en staat vandaag de dag bekend als een van de meest winstgevende investeringsfirma’s ter wereld. De CIO van Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, gaf onlangs aan dat het bedrijf liever investeert in ethereum (ETH) dan bitcoin (BTC).

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Soros Fund Management

In een interview met Bloomberg liet Fitzpatrick weten dat ze er bij Soros Fund Management van overtuigd zijn dat de crypto industrie ondertussen mainstream is geworden. Een belangrijke reden voor deze overtuiging is het feit dat vermogensbeheerder Fidelity onlangs bekend maakte dat zij cliënten in staat gaan stellen om bitcoin aan hun pensioenfondsen toe te voegen.

Om die reden kunnen zij als investeringsreus de nieuwe activa sector niet langer links laten liggen. De crypto industrie is volgens Fitzpatrick “here to stay”. Opmerkelijk is wel dat zij aangeeft dat ethereum de voorkeur heeft gekregen boven bitcoin.

Een van de belangrijkste redenen voor deze overweging zijn zorgen over het klimaat. Volgens Fitzpatrick zal klimaatverandering, en het tegengaan hiervan, in de toekomst nog belangrijker worden dan het nu al is. Bitcoin is in deze context, doordat het een proof-of-work netwerk is, een stuk minder aantrekkelijk voor het Soros Fund Management.

Het oog is daarom gevallen op ethereum als uitstekend alternatief. Door de aankomende merge zal het Ethereum netwerk overstappen van een proof-of-work consensus model naar een proof-of-stake consensus model. Dit betekent dat het energieverbruik van het Ethereum netwerk vele malen lager zal worden.

Bitcoin als hedge

Dat wil echter niet zeggen dat het Soros Fund Management helemaal niet naar bitcoin kijkt. Volgens Fitzpatrick is bitcoin niet alleen een uitstekende bescherming tegen inflatie, een zogeheten inflation hedge, maar is het een interessante investering doordat het mainstream is geworden.

“Ik weet niet of Bitcoin hier alleen wordt gezien als een inflatiehedge. Ik denk dat het de kloof naar mainstream heeft overgestoken.”

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie