Timo Bult Timo Bult
23/05/2022 11:03 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/05/2022 11:03

Ethereum-oprichter tempert verwachtingen dat ‘Merge’ in augustus komt

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum-oprichter tempert verwachtingen dat 'Merge' in augustus komt

Foto: rangizzz/Shutterstock

Onlangs was het ethereum nieuws te lezen dat de zogenoemde Merge in augustus plaats kan gaan vinden. Ethereum-core ontwikkelaar Preston Van Loon deed deze uitspraak tijdens het Permissionless event dat onlangs plaatsvond. Een van de oprichters van het netwerk, Vitalik Buterin, lijkt die verwachtingen nu engiszins te willen temperen.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum Merge in augustus?

Van Loon zei recentelijk dat de Merge al over een paar maanden plaats kan gaan vinden en noemde hierbij augustus als vroegste maand. Het is dan echter wel nodig dat alles volgens plan verloopt.

De update dient echter eerst nog uitgebreid getest te worden, tests die op dit moment al worden uitgevoerd. Maar in juni zal het nieuwe Ethereum-netwerk live gaan op het Ropsten testnet. Buterin zei hierover tijdens het ETH Shanghai Web 3.0 event:

“Dit zal een grote test zijn, groter dan alle tests die we eerder hebben gedaan, een groot bestaand testnetwerk met veel applicaties met proof-of-work over laten gaan naar proof-of-stake”

Ook Buterin stelt dat alles op schema ligt en dat de overstap van het mainnet in augustus kan geschieden. Maar Ethereum staat er natuurlijk bekend om vaker updates uit te stellen.

Ethereum-oprichter tempert verwachtingen

Buterin voegt er dan ook een disclaimer aan toe:

“Maar er is natuurlijk altijd een risico op problemen. Er is ook een risico op vertragingen. En dus kunnen september en oktober ook.”

Zodra het Ropsten testnet succesvol over is gestapt op Proof-of-Stake (PoS) dan is het waarschijnlijk dat er een preciezere datum wordt geprikt. Daarvoor dienen we dus nog een aantal weken te wachten. Mochten er problemen ontstaan dan is een verdere vertraging waarschijnlijk. In juli van vorig jaar zei Buterin nog dat de overstap “in een half jaar” plaats zou vinden.

De Merge is de samenvoeging van het huidige Ethereum-netwerk, dat middels ethereum miners transacties verwerkt, met de Beacon Chain, de blockchain die op PoS draait. Dit zal Ethereum een stuk zuiniger en uiteindelijk ook schaalbaarder moeten maken.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement