Roy van Krieken Roy van Krieken
20/05/2022 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 20/05/2022 18:45

‘Ethereum merge’ vindt mogelijk al in augustus plaats

icon-ethereum
Ethereum nieuws
De Ethereum merge was een droom voor crypto scammers: onderzoek

Foto: thvideostudio/Shutterstock

De geanticipeerde merge van het Ethereum (ETH) netwerk, waar het zal verhuizen van een proof-of-work (PoW) naar een proof-of-stake (PoS) consensus, komt steeds dichterbij. Steeds werd de grote update uitgesteld, maar Ethereum core developer Preston Van Loon gelooft dat het eindelijk augustus eindelijk zover zal zijn.

Vermogensbeheerder voorspelt bizarre groei voor Ethereum Layer-2’s
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Ethereum merge

Tijdens de Permissionless conferentie stelde Van Loon tegenover een volle zaal dat het plan op dit moment is om de merge in augustus te lanceren. Kleine kanttekening is wel dat alles tot dan toe volgens plan moet verlopen. In het verleden gebeurde het nogal eens dat uiteindelijk toch de update weer werd uitgesteld.

“Voor zover we weten, als alles volgens plan verloopt, augustus – het is gewoon logisch.”

Ook ‘medeontwikkelaar van Ethereum, Justin Drake, gaf aan dat het bewerkstelligen van de merge de hoogste prioriteit heeft op dit moment. Ook zou het Ethereum team dit erg graag voor elkaar willen krijgen voordat de zogeheten “Difficult Bomb” van start zal gaan.

De difficulty bomb verwijst naar het programma dat in de Ethereum blockchain is gecodeerd en dat opzettelijk het netwerk vertraagt. Het was ontworpen om de overgang naar PoS aan te moedigen door het moeilijker te maken voor miners om achter te blijven op de proof-of-work chain na de merge. 

Schaalbaarheid Ethereum

Hoewel de pijlen nu gericht zijn op een lancering in augustus, is dit natuurlijk nog geen definitieve datum. Er kon nog een hoop gebeuren dat dit eventueel in de soep zal doen lopen. Desalniettemin kijken investeerders vol goede hoop naar de eventuele merge.

Deze merge zal namelijk een hoop revolutionaire veranderingen aanbrengen op het Ethereum netwerk. Allereerst is de overstap van PoW naar PoS natuurlijk extreem belangrijk. Vooral vandaag de dag, wanneer energieverbruik en klimaatverandering van groot belang zijn in het politieke discours. 

Ook zal het de basis leggen om het netwerk een stuk beter schaalbaar te maken. De transactiekosten op het Ethereum netwerk kunnen zo nu en dan extreem hoog zijn en dit heeft alles te maken met overbelasting. De merge zou hier vroeg of laat een einde aan kunnen maken.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie