Simon Bosch Simon Bosch
13/04/2024 11:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/04/2024 11:03

Veelbelovend Ethereum project krijgt steun van Coinbase en Google Cloud

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Coinbase en Google Cloud omarmen nieuw populair crypto-project

Foto: sweeann/Shutterstock

Begin dit jaar schreven we dat een relatief nieuw project genaamd EigenLayer opeens razend populair is. Dit is geen cryptocurrency en ook geen blockchain, maar een dienst die bovenop de Ethereum-blockchain is gebouwd. Ook crypto exchange Coinbase en Google Cloud zien er wel brood in.

Nederlandse crypto-analist: ‘Er zijn signalen voor een groene week’
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Coinbase en Google op EigenLayer

Op socialmediaplatform X schrijft Coinbase dat het nu ook actief is op EigenLayer als ‘operator’. Dit zijn volgens de cryptobeurs bedrijven die infrastructuur leveren om de beveiliging van op EigenLayer gebouwde projecten te verbeteren. Dit doet Coinbase Cloud al voor meer dan 19 verschillende blockchains, zo schrijft het bedrijf.

Verder verklaart Google Cloud-productmanager Sam Padilla op X dat zijn team al sinds november actief is met het testnet van EigenLayer. Sinds afgelopen week is Google Cloud ook een operator op het mainnet, net als de Amerikaanse beursgenoteerde crypto exchange.

Coinbase en Google zijn niet de enige bedrijven meer. Verschillende andere grote partijen waren ze volgens The Block al voor, zoals Deutsche Telekom MMS, HashKey Cloud, P2P, Nethermind, Figment, Everstake, Kiln en AltLayer.

Advertentie

EigenLayer riskant of de toekomst?

Met het EigenLayer-protocol kun je ethereum (ETH) die vastzit in het stakingcontract opnieuw gebruiken, bijvoorbeeld om voor een tweede keer te staken. Zo kun je extra rendement behalen.

Of het concept op de lange termijn ook een goed concept is valt nog te bezien, want het hergebruiken introduceert leverage op de Ethereum-blockchain. In ieder geval zijn er genoeg handelaren en investeerders die er wel interesse in hebben.

Het netwerk heeft nu al miljarden onder zijn hoede, ondanks dat het zelfs volgens Ethereum-medebedenker Vitalik Buterin voor systeemrisico kan zorgen. EigenLayers mainnet bestaat pas sinds deze week, maar het is in slechts een paar maanden tijd uitgegroeid tot een enorme dienst. Bovendien heeft het al in februari een flinke investering ontvangen van één van de grootste durfkapitaalfondsen ter wereld, Andreessen Horowitz.

Solana is nog lang niet waar het moet zijn, zegt oprichter
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Steeds meer bedrijven bezig met blockchain

Het liep jaren lang stroef met grote bedrijven en blockchain-adoptie, maar dat begint nu langzaam te keren. Google heeft al verschillende keren aangekondigd met een blockchain-project in zee te gaan, net als onder andere Microsoft en verschillende telecomgiganten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie