Simon Bosch Simon Bosch
23/02/2024 19:40 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2024 18:45

Enorm fonds stopt $100 miljoen in populaire altcoin

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Drie redenen waarom bitcoin kan blijven stijgen

Foto: TJmedia/Shutterstock

De afgelopen paar maanden zijn maar weinig crypto-netwerken zo hard gegroeid als EigenLayer. Dit is geen blockchain, maar een soort dienst op het Ethereum (ETH) netwerk dat je in staat stelt om met hefbomen te doen aan staking. Er is ook interesse bij institutionele investeerders; het netwerk heeft een investering van 100 miljoen dollar ontvangen van een groot durfkapitaalfonds.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Nieuw protocol innoveert met ethereum staking

EigenLayer is een vrij jong netwerk; het is pas in 2021 opgericht. Toch is het in korte tijd enorm gegroeid. Volgens DefiLlama heeft het nu al een total value locked (TVL) van bijna 7,8 miljard dollar. Op het moment van schrijven heeft EigenLayer de op twee na grootste TVL van alle protocollen, afhankelijk van hoe je meet. De waarde is zelfs hoger dan die van stablecoin-uitgever Maker en van leningprotocol Aave.

Dat komt voor een deel doordat ethereum-staking momenteel razend populair is; onlangs heeft het percentage van alle uitstaande ETH dat wordt gebruikt voor staking een record bereikt. Daarnaast biedt EigenLayer een nieuwe functie die ‘restaking’ genoemd wordt. Dit is in feite het hergebruiken van ETH via een soort hefboom, zodat je het opnieuw kunt inzetten voor staking. De TVL is hierdoor gigantisch gegroeid; eind vorig jaar lag dezelfde waarde op maar 250 miljoen dollar.

Advertentie

EigenLayer ontving grote investering

Het durfkapitaalfonds dat in het protocol heeft geïnvesteerd is Andreessen Horowitz, ook wel bekend als a16z, één van de grootste durfkapitalisten ter wereld. Bloomberg schrijft dat EigenLayer in maart van 2023 een financieringsronde heeft gehouden onder leiding van Blockchain Capital. Hiermee hoopte het netwerk 50 miljoen dollar op te halen.

A16z was de enige investeerder in deze ronde. Dat klinkt niet zo positief, maar Andreessen Horowitz heeft 100 miljoen dollar geïnvesteerd. Dat is dus twee keer zoveel als het beoogde doel.

Ali Yahya, partner bij de durfkapitalist, verklaarde aan het bedrijf dat de investering een hoop nieuws kan ontluiken voor de crypto-industrie. In de toekomst moet je namelijk niet alleen kunnen doen aan restaking op EigenLayer. Ook compleet nieuwe diensten kunnen worden gebouwd op EigenLayer. Als je in de toekomst je coins naar dit netwerk verplaatst, dan kun je in aanmerking komen voor extra rendement.

De markt een stapje voor blijven? Join onze bruisende Discord-community met meer dan 9000 leden! Hier kun je eenvoudig discussiëren over de laatste crypto-trends en verwachtingen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie