Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
17/02/2024 15:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/02/2024 13:53

EigenLayer crypto groeit met 300% – wat zit hierachter?

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum bereikt grote mijlpaal, ten gunste van netwerkveiligheid

Foto: sweeann/Shutterstock

Staking is enorm populair op het Ethereum (ETH) netwerk sinds de Shanghai update in 2023. Crypto fanaten zoeken steeds naar nieuwe mogelijkheden om er het meeste uit te halen. Dit heeft er onder andere voor gezorgd dat restaking protocol EigenLayer het vierde grootste platform in zijn soort is geworden op basis van de total value locked (TVL).

EigenLayer is een restaking protocol op het Ethereum netwerk dat validators en stakers in staat stelt hun staking tokens opnieuw in te zetten voor het beveiligen en valideren van andere netwerken, terwijl ze ook de mogelijkheid bieden om extra rendement te verdienen binnen de decentralized finance (DeFi) sector.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Doorbraak: $7 miljard TVL

Volgens data van DeFiLlama bereikte EigenLayer op 15 februari r een TVL ter waarde van $7 miljard. Het platform kwam daar terecht na een indrukwekkende stijging van 48% in slechts 7 dagen tijd. Over de afgelopen maand steeg de TVL zelfs met meer dan 300%.

De stijging werd ingezet nadat het procotol tijdelijk zijn stakingslimiet verwijderde. Het zorgde ervoor dat meer gebruikers in staat waren om deel te nemen aan het stakingsproces. Hoewel er een nieuwe stakingslimiet is toegepast, is er een plan om deze limiet in de toekomst permanent te verwijderen.

EigenLayer staat op het punt zijn mainnet voor operators uit te rollen, waarmee het investeerders de mogelijkheid biedt om hun eigen staking node te bedienen. Bovendien is het protocol bezig met de voorbereidingen voor de introductie van EigenDA, een gedecentraliseerde dienst gericht op data beschikbaarheid.

Advertentie

Recordaantal validators in de wachtrij

Het succes van de Ethereum blockchain heeft ook gezorgd voor een opvallende toename van het aantal validators dat wacht om deel te nemen. Voor het eerst in ruim vier maanden is de wachtrij voor nieuwe validators gestegen tot 7.045, een duidelijk teken van groeiende interesse in het ondersteunen van het netwerk.

Deze toename brengt meer dan 225.000 ETH in staking, wat de veiligheid en decentralisatie van Ethereum verder versterkt. Validators spelen een cruciale rol in het valideren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken. In ruil hiervoor krijgen ze beloningen in de vorm van ETH.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen van Welsenes is sinds juni 2022 een gewaardeerde auteur bij Crypto Insiders. Met een Bachelor in Industriële Techniek en een Master in Industriële Ecologie van de TU Delft, heeft Jeroen zich gespecialiseerd in blockchain technologie. Zijn passie voor crypto begon tijdens zijn studie, wat leidde tot het opzetten van een crypto-adviesbureau met zijn broer. Jeroen is gespecialiseerd in fundamentele analyse en macro-trends, en streeft ernaar om mensen te onderwijzen en te begeleiden in hun crypto-beleggingsreis.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie