Ivo Melchers Ivo Melchers
12/02/2024 12:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 12:01

Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij

Foto: sweeann/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk geniet van een hernieuwde interesse in staking. De wachtrij voor nieuwe validators op de Ethereum blockchain is namelijk fors toegenomen en staat momenteel op zijn hoogste punt in meer dan vier maanden tijd. Het is een bemoedigend signaal voor het algehele netwerk.

Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes
Crypto-analist voorspelt ethereum prijs na ETF succes

Ethereum staking wachtrij neemt toe

Uit data van Validator Queue blijkt dat er op het moment 7.045 validators in de wacht staan om het netwerk te betreden. Sinds 6 oktober is dit aantal niet meer zo hoog geweest. De totale wachttijd om validator te worden staat momenteel gelijk aan 48 uur.

Om zelf mee te doen aan Ethereum’s Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme dien je 32 ETH te staken. Met de eerder genoemde wachtrij betekent dit dat er nu meer dan 225 duizend ETH klaarstaat om vastgezet te worden. Tegen de huidige ETH koers draagt dit een totale waarde van ruim 562 miljoen dollar.

Validators houden het Ethereum netwerk draaiende door transacties te valideren en nieuwe transactieblokken toe te voegen aan de blockchain. In ruil hiervoor strijken zij beloningen op.

Ethereum hanteert een limiet op het aantal nieuwe toegestane validators per epoch (5,4 minuten). Een hogere vraag resulteert logischerwijs in een wachtrij.

Door te staken draag je actief bij aan de veiligheid en decentralisatie van de onderliggende blockchain. Het is dan dus ook een positief teken dat de interesse in ethereum staking nu op een respectievelijke piek staat.

Vorige week kon je tevens lezen dat voor het eerst in de geschiedenis van het netwerk 25 procent van het circulerende ether-aanbod gestaket wordt.

Advertentie

Recordhoogte wachtrij ethereum staking

De wachtrij om Ethereum validator te worden heeft ook wel eens op veel absurdere hoogtes gestaan. In juni vorig jaar stond deze op een recordhoogte van meer dan 46 dagen. Destijds stonden er meer dan 96 duizend validator in de wacht.

Dit had alles te maken met de Shapella hard fork, die vorig jaar april werd uitgevoerd. Sinds deze grote netwerkupdate is het mogelijk om ether uit de stakingcontracten te halen. Het proces is hiermee een stuk flexibeler, en dus toegankelijker gemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Lancering ethereum ETF's groot succes: explosie in eerste kwartier
Lancering ethereum ETF’s groot succes: explosie in eerste kwartier
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
Crypto Journaal: bullmarkt begint, ethereum ETF start & meer
dit is hoe laat ethereum ETH etf's lanceren anycoin direct
Zo laat gaat de ethereum (ETH) ETF live & Nederlanders krijgen gratis ETH
Advertentie