Ivo Melchers Ivo Melchers
12/02/2024 12:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/02/2024 12:01

Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking opvallend populair, duizenden investeerders in de rij

Foto: sweeann/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk geniet van een hernieuwde interesse in staking. De wachtrij voor nieuwe validators op de Ethereum blockchain is namelijk fors toegenomen en staat momenteel op zijn hoogste punt in meer dan vier maanden tijd. Het is een bemoedigend signaal voor het algehele netwerk.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Ethereum staking wachtrij neemt toe

Uit data van Validator Queue blijkt dat er op het moment 7.045 validators in de wacht staan om het netwerk te betreden. Sinds 6 oktober is dit aantal niet meer zo hoog geweest. De totale wachttijd om validator te worden staat momenteel gelijk aan 48 uur.

Om zelf mee te doen aan Ethereum’s Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme dien je 32 ETH te staken. Met de eerder genoemde wachtrij betekent dit dat er nu meer dan 225 duizend ETH klaarstaat om vastgezet te worden. Tegen de huidige ETH koers draagt dit een totale waarde van ruim 562 miljoen dollar.

Validators houden het Ethereum netwerk draaiende door transacties te valideren en nieuwe transactieblokken toe te voegen aan de blockchain. In ruil hiervoor strijken zij beloningen op.

Ethereum hanteert een limiet op het aantal nieuwe toegestane validators per epoch (5,4 minuten). Een hogere vraag resulteert logischerwijs in een wachtrij.

Door te staken draag je actief bij aan de veiligheid en decentralisatie van de onderliggende blockchain. Het is dan dus ook een positief teken dat de interesse in ethereum staking nu op een respectievelijke piek staat.

Vorige week kon je tevens lezen dat voor het eerst in de geschiedenis van het netwerk 25 procent van het circulerende ether-aanbod gestaket wordt.

Advertentie

Recordhoogte wachtrij ethereum staking

De wachtrij om Ethereum validator te worden heeft ook wel eens op veel absurdere hoogtes gestaan. In juni vorig jaar stond deze op een recordhoogte van meer dan 46 dagen. Destijds stonden er meer dan 96 duizend validator in de wacht.

Dit had alles te maken met de Shapella hard fork, die vorig jaar april werd uitgevoerd. Sinds deze grote netwerkupdate is het mogelijk om ether uit de stakingcontracten te halen. Het proces is hiermee een stuk flexibeler, en dus toegankelijker gemaakt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie