Ivo Melchers Ivo Melchers
09/02/2024 15:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/02/2024 11:48

Ethereum bereikt grote mijlpaal, ten gunste van netwerkveiligheid

Ethereum-ETH
icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum bereikt grote mijlpaal, ten gunste van netwerkveiligheid

Foto: sweeann/Shutterstock

Het Ethereum (ETH) netwerk heeft een grote mijlpaal bereikt. Voor het eerst sinds de overgang van Proof-of-Work (PoW) naar Proof-of-Stake (PoS) wordt één op de vier ether gestaket. De toename in de participatiegraad van ethereum staking markeert een belangrijke ontwikkeling ten gunste van het algehele netwerk.

Nieuwe Ethereum upgrade maakt het verliezen van private keys verleden tijd
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

25% van ETH voorraad wordt gestaked

Voor het eerst ooit wordt 25 procent van het circulerende ethereum-aanbod gestaket, zo blijkt uit data van Dune Analytics.

Om precies te zijn wordt momenteel 25,17 procent ingezet om extra inkomsten te genereren. Dit komt overeen met 30.241.000 ether. Tegen de huidige ethereum koers draagt deze totale stapel een waarde van ruim 74 miljard dollar.

In september 2022 maakte Ethereum de transitie naar een PoS-netwerk middels de merge. Miners werden ingeruild voor validators om transacties te valideren en nieuwe transactieblokken toe te voegen aan de blockchain.

De vraag naar staking is de afgelopen weken rap toegenomen. Sinds de grote Shapella update van april vorig jaar, die opnames uit stakingcontracten mogelijk maakte, is er niet meer zoveel ether vastgezet op het netwerk.

Des te meer ether wordt gestaket, des te veiliger het netwerk. Het maakt kwaadaardig gedrag kostbaar en vermindert de kans op aanvallen. In ruil voor de bijdrage aan de onderliggende blockchain, ontvangen stakers beloningen. Volgens Staking Rewards staan de beloningen momenteel gelijk aan 4 procent.

Ook kon je gisteren lezen dat het netwerk an sich op het moment hard groeit. Uit on-chain data blijkt namelijk dat het netwerk sinds begin dit jaar per dag gemiddeld bijna 100.000 nieuwe unieke adressen krijgt.

Advertentie

Grote Ethereum update in aantocht

De Ethereum gemeenschap is momenteel aan het aftellen tot de volgende grote netwerkupdate ‘Dencun’.

Gisteren werd de streefdatum van de langverwachte hard fork bekendgemaakt. Als alles goed gaat zal de update op 13 maart plaatsvinden.

Dencun richt zich met name op het verbeteren van Ethereum’s schaalbaarheid. Proto-danksharding speelt een belangrijke rol hierin. In dit artikel lees je meer over wat de update precies inhoudt.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie