Ivo Melchers Ivo Melchers
05/06/2023 12:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/06/2023 12:00

Wachtrij om Ethereum staker te worden neemt enorm toe

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking alweer terug op het niveau van vóór de grote update

Foto: Shutterstock/sweeann

Validators op het Ethereum (ETH) netwerk vormen de ruggengraat van de populaire layer-1 blockchain. Terwijl het Bitcoin (BTC) netwerk beschikt over miners die nieuwe transactieblokken aan de blockchain toevoegen, draagt Ethereum deze verantwoordelijk over aan de validators. Om deel te nemen aan het consensusmechanisme, en dus een eigen validator node te draaien, moet je echter wel beschikken over 32 ETH én de enige mate van geduld. Inmiddels stelt het failliete crypto-leenplatform Celsius het geduld van nieuwe validators nóg meer op de proef.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in juli gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wachttijd Ethereum validator

Eerder dit jaar voerde Ethereum zijn langverwachte Shapella-update uit waardoor het mogelijk is om ETH uit de staking contracten op te nemen. Sindsdien neemt de vraag naar staking op het netwerk enorm toe: sinds de hard fork is er het aantal gestakete ETH al met 4,4 miljoen gestegen. Als gevolg van de populariteit nam de wachttijd om een validator te worden ook aanzienlijk toe.

Midden mei kon je nog in het Ethereum nieuws lezen dat de totale wachttijd gelijk stond aan een totaal van iets meer dan 27 dagen. Inmiddels moeten investeerders echter nóg meer geduld hebben als gevolg van het crypto-leenplatform dat zich momenteel in een herstructureringsproces bevindt.

Advertentie

Invloed Celsius op ETH staking

On-chain data analist Tom Wan liet namelijk weten dat het failliete platform meer dan 750 miljoen dollar heeft vastgezet in het netwerk om een passief inkomen te verdienen. Toen liquid-stakingprovider Lido een tijdje terug investeerders in staat stelde om hun gestakete ETH op te nemen, was Celsius er als de kippen bij om hier gebruik van te maken.

In totaal nam het meer dan 428 duizend ETH op vanuit Lido, wat tegen de huidige ETH koers een waarde heeft van meer dan 800 duizend dollar. Bovendien wacht het momenteel nog steeds om de resterende 32 duizend ETH op te nemen vanuit Lido.

Inmiddels heeft de geldschieter 396 duizend ETH gestaket in het Ethereum netwerk. Hiervan heeft het 198 duizend ETH gealloceerd aan Figment, een non-custodial, institutionele stakingsdienst. Het resterende ETH-bezit wordt gebruikt in een eigen stakingpool.

Als direct gevolg van de enorme berg aan ether dat Celsius heeft gestaket staat de totale wachttijd om een ETH validator te worden gelijk aan maar liefst 46 dagen en 9 uur.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Laatste aanpassingen ethereum ETF's uitgevoerd, lancering in juli?
Ethereum ETF’s grotere impact op de prijs dan bitcoin ETF’s
Advertentie