Ivo Melchers Ivo Melchers
17/05/2023 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/05/2023 06:00

Ethereum stakers op Lido kunnen eindelijk hun ETH weer opnemen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum community uit zorgen over Lido monopolie

Foto: Shutterstock/Maurice NORBERT

Wanneer je het Ethereum nieuws de afgelopen maanden een beetje in de gaten hebt gehouden, zul je op de hoogte zijn van het feit dat investeerders sinds april eindelijk in staat zijn gesteld om hun gestakete ethereum (ETH) op te nemen uit het stakingcontract. Dit werd mogelijk gemaakt door de Shapella-update die destijds succesvol werd geïmplementeerd op het mainnet. Desondanks viste een hele grote groep stakers nog achter het net, aangezien gebruikers van liquid-stakingprovider Lido Finance nog even geduld moesten hebben. Inmiddels is het zover en hebben ook deze ETH-stakers toegang tot hun fondsen.

Kans dat Ethereum ETF er in mei komt is 50%, zegt bankgigant
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

stETH inwisselen voor ETH

Om precies te zijn kunnen gebruikers hun stETH in een verhouding van 1:1 inwisselen voor ether. stETH representeert de totale initiële hoeveelheid ETH wat in het platform is gestopt én alle stakingbeloningen die je als gebruiker hebt verdiend. Het voordeel van liquid staking is dat gebruikers te allen tijde liquide zijn en deze stETH onder andere kunnen gebruiken voor andere decentralized finance (DeFi). Ook is er geen minimuminleg om deel te mogen doen aan het proces.

Om de opnames op de Ethereum blockchain mogelijk te maken, was Lido vereist om zijn V2-upgrade te lanceren. De voorbereiding en de voltooiing van de beveiligingsaudits waren niet op tijd klaar om deze update gelijktijdig met de Shapella-update te lanceren.

Desondanks is de nieuwe versie nu officieel gelanceerd en hebben gebruikers  dus weer toegang tot hun originele fondsen. In een blog gaf lido aan dat het opnameproces voor de meeste gebruikers (met minder dan 1.000 ETH) minder dan een dag zal duren.

Lido zei dat de nieuwe V2 in totaal negen audits ontving van verschillende bedrijven, zoals Statemind en MixBytes. Ze zijn allemaal voltooid, behalve één door Oxorio, die naar verwachting eind mei klaar zal zijn.

Volgens data van Nansen is er al meer dan 277.644 ETH opgenomen, waardoor het wat dat betreft momenteel op de 4e plek staat achter Binance, Coinbase en kraken.

NFT’s tijdens het proces

Een tijdje terug kon je al lezen dat Lido bekend had gemaakt om non-fungible tokens (NFT’s) te betrekken in het proces voor gebruikers om stETH in te wisselen voor ETH. De liquid-stakingprovider heeft zich aan zijn woord gehouden en biedt gebruikers een NFT aan die een opnameverzoek vertegenwoordigt en vervolgens ingediend kan worden om de ether in ontvangst te nemen. Nadat de NFT is ingewisseld zal deze ook meteen geburned worden.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie