Ivo Melchers Ivo Melchers
29/03/2023 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/03/2023 16:00

Stakingprovider Lido gaat NFT’s gebruiken voor ETH staking opnames

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Justin Sun envía $240 millones en ETH y Lido establece nuevo récord

Foto: sweeann/Shutterstock

De langverwachte update op het Ethereum (ETH) netwerk die het onder andere mogelijk zal maken om ETH op te nemen uit staking contracten komt inmiddels erg dichtbij. Onlangs kon je namelijk in het Ethereum nieuws lezen dat Ethereum-ontwikkelaars een streefdatum van 12 april hebben vastgesteld voor de Shanghai update, die ook wel Shapella wordt genoemd door de ontwikkelaars.

Na deze hard fork zal het ook voor gebruikers van Lido Finance (LDO), een platform dat liquid staking aanbiedt voor Ethereum, mogelijk worden om stETH om te wisselen naar ether. Tijdens de Node Operator Community Call #5 werden er plannen bekendgemaakt over hoe het populaire staking protocol het proces zal laten verlopen.

Ethereum kan na Bitcoin halving hard stijgen, zelfs als ETF wordt afgewezen
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

NFT’s om ETH op te nemen

Opnames op Lido, waar gebruikers hun stETH om kunnen ruilen voor ETH in een verhouding van 1:1, zullen in twee stappen verlopen: aanvragen en claimen. Dit liet de productmanager van Lido, Mariya Muzyko, tijdens het gesprek op dinsdagmiddag weten.

Zodra een gebruiker een opname aanvraagt, ontvangt hij een door Lido uitgegeven non-fungible token (NFT) die zijn opnameverzoek vertegenwoordigt. De gebruiker kan vervolgens deze NFT gebruiken om zijn ETH beloningen te claimen. Nadat de gebruiker deze NFT heeft ingewisseld zal deze dan ook verbrand worden.

Lido was de eerste partij die deed aan zogeheten ‘liquid staking’. Gebruikers kunnen namelijk ten alle tijden hun stETH gebruiken voor andere DeFi toepassingen. stETH vertegenwoordigt de gecombineerde waarde van de eerste storting van de gebruiker plus de opgebouwde rente. De introductie van een NFT in het proces van het opnemen van ethereum is weer een primeur te noemen.

Deze NFT’s kunnen bovendien overgedragen worden naar een andere wallet, waardoor dit nieuwe adres het recht krijgt om de overeenkomstige etherbeloningen te claimen. Een gebruiker kan er ook voor kiezen om zijn/haar NFT te verkopen op secundaire markten. In dat geval zal Lido geen royaltypercentage van deze verkoop vragen.

Advertentie

Lido DAO bij Nederlandse crypto exchanges

Lido is georganiseerd als een Decentralized Autonomous Organization (DAO) en heeft ook zijn eigen token, LDO, die stemrecht vertegenwoordigt hierin. Midden februari koos Bitvavo, de grootste crypto exchange van ons lans, ervoor om hun aanbod te vergroten met de komst van LDO. Ongeveer een maand later werd LDO tevens gelanceerd op de Nederlandse beurs Coinmerce.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie