Ivo Melchers Ivo Melchers
15/02/2023 12:29 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/02/2023 12:29

Lido DAO is vanaf nu beschikbaar bij crypto exchange Bitvavo

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Bitvavo

Bitvavo, de grootste cryptobeurs van Nederland, beschikt over een aanbod van meer dan 180 verschillende cryptocurrencies. Echter voegt het regelmatig nieuwe coins toe aan het platform om investeerders meer keuze te kunnen bieden. Gisteren was het wederom zo ver: Lido DAO (LDO) is vanaf nu beschikbaar bij Bitvavo.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Liquid staking voor Ethereum

LDO is de native utility token van Lido. Dit is een platform dat liquid staking aanbiedt voor Ethereum (ETH). Het platform is tot leven geroepen nadat de Ethereum beacon chain van start ging in december 2020. Sindsdien is het mogelijk om ETH te staken en een validator te worden om op die manier beloningen te verdienen.

Een bijkomend nadeel is dat je minimaal 32 ETH nodig hebt, wat tegen de huidige ethereum koers een waarde heeft van bijna $50.000. Tot op heden is het nog niet mogelijk voor crypto investeerders om je ethereum uit het ETH 2.0 staking contract op te nemen. Aanstaande maart vind de grote update plaats die dit wel mogelijk zal maken, de hard fork van het mainnet onder de codenaam Shanghai.

Elke keer dat een staker ether naar Lido stuurt, ontvangt hij/zij er ‘staked ether’ (stETH) voor terug. Zodra de Shanghai upgrade is uitgerold kunnen stakers deze stETH swappen voor ETH. Hierdoor is de koers van stETH meestal gelijkwaardig aan die van ETH. Er is geen minimumbedrag vereist om je ethereum met Lido te staken. Het wordt liquid staking genoemd omdat investeerders de stETH nog steeds kunnen gebruiken voor andere DeFi toepassingen.

LDO token

Lido is georganiseerd als een Decentralized Autonomous Organization (DAO) en dit is dan ook waar het nut van de token naar voren komt. LDO vertegenwoordigt het stemrecht in de DAO. Des te meer LDO een investeerder heeft, des te meer gewicht hij/zij heeft in een stemming.

De marktkapitalisatie van de LDO-token is op het moment van schrijven iets meer dan $2,1 miljard, waarmee het uitkomt op de 31ste plek op CoinMarketCap. In de afgelopen 24 uur staat de koers van de LDO-token met 12% in het groen en komt het momenteel uit op $2,56.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement