Ivo Melchers Ivo Melchers
17/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 10:30

Definitieve datum voor Ethereum staking opnames eindelijk bekend

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking alweer terug op het niveau van vóór de grote update

Foto: Shutterstock/sweeann

Het is al vaak voorbij gekomen in het Ethereum nieuws; de langverwachte update op het Ethereum (ETH) netwerk waardoor het onder andere mogelijk zal zijn om ETH op te nemen uit het staking contract.

De zogenoemde Shapella hardfork was in eerste instantie gepland voor de huidige maand, maar later werd deze een maand naar voren geschoven. Inmiddels hebben Ethereum-ontwikkelaars een streefdatum van 12 april vastgesteld voor de langverwachte hardfork tijdens de All Core Developers Execution Layer meeting #156 op donderdag.

Bitcoin en ethereum fondsen lekken geld, CoinShares legt uit waarom
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Eindelijk ETH opnemen

De Shapella upgrade markeert de voltooiing van de volledige overgang van Ethereum naar een Proof-of-Stake (PoS) netwerk. Hiermee worden gebruikers dus eindelijk in staat gesteld om staked ether op te nemen en te verkopen.

Zodra de ontwikkelaars over de datum hebben gestemd en deze via GitHub hebben bevestigd, zal epoch 620.9536, dat op of rond 12 april plaatsvindt, in steen gebeiteld worden voor de Shapella upgrade.

Toen Ethereum in september de overstap maakte naar een PoS-consensusmechanisme tijdens de Merge, begon het netwerk validators te gebruiken in plaats van miners. Validators zijn gedwongen om minimaal 32 ETH vast te zetten in het staking contract om uiteindelijk transacties te valideren en blokken toe te voegen aan de blockchain.

Voordat validators zich bij de PoS-blockchain van Ethereum voegden, werden ze erop gewezen dat hun ingezette ETH en eventuele beloningen tot de komende upgrade geblokkeerd zouden worden. Sommige validators kunnen al sinds december 2020, toen de PoS Beacon chain gelanceerd werd, niet meer bij hun ether. Nu kunnen ze dus na 12 april beslissen wat ze met het staked ETH gaan doen.

Advertentie

Update op Ethereum testnetwerk

Eerder deze week kon je lezen dat de hardfork was uitgevoerd op het Goerli-testnetwerk, het grootste testnetwerk van Ethereum. Goerli is de laatste horde voordat de fork op het mainnet plaats zal vinden. Het proces verliep niet zo soepel doordat verschillende testnet-validators hun software niet hadden geüpgraded vóór de Goerli hard fork.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie