Ivo Melchers Ivo Melchers
17/03/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 10:30

Definitieve datum voor Ethereum staking opnames eindelijk bekend

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Ethereum staking alweer terug op het niveau van vóór de grote update

Foto: Shutterstock/sweeann

Het is al vaak voorbij gekomen in het Ethereum nieuws; de langverwachte update op het Ethereum (ETH) netwerk waardoor het onder andere mogelijk zal zijn om ETH op te nemen uit het staking contract.

De zogenoemde Shapella hardfork was in eerste instantie gepland voor de huidige maand, maar later werd deze een maand naar voren geschoven. Inmiddels hebben Ethereum-ontwikkelaars een streefdatum van 12 april vastgesteld voor de langverwachte hardfork tijdens de All Core Developers Execution Layer meeting #156 op donderdag.

Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak
Ethereum-ETF lancering nadert: cryptomarkt op randje van uitbraak

Eindelijk ETH opnemen

De Shapella upgrade markeert de voltooiing van de volledige overgang van Ethereum naar een Proof-of-Stake (PoS) netwerk. Hiermee worden gebruikers dus eindelijk in staat gesteld om staked ether op te nemen en te verkopen.

Zodra de ontwikkelaars over de datum hebben gestemd en deze via GitHub hebben bevestigd, zal epoch 620.9536, dat op of rond 12 april plaatsvindt, in steen gebeiteld worden voor de Shapella upgrade.

Toen Ethereum in september de overstap maakte naar een PoS-consensusmechanisme tijdens de Merge, begon het netwerk validators te gebruiken in plaats van miners. Validators zijn gedwongen om minimaal 32 ETH vast te zetten in het staking contract om uiteindelijk transacties te valideren en blokken toe te voegen aan de blockchain.

Voordat validators zich bij de PoS-blockchain van Ethereum voegden, werden ze erop gewezen dat hun ingezette ETH en eventuele beloningen tot de komende upgrade geblokkeerd zouden worden. Sommige validators kunnen al sinds december 2020, toen de PoS Beacon chain gelanceerd werd, niet meer bij hun ether. Nu kunnen ze dus na 12 april beslissen wat ze met het staked ETH gaan doen.

Advertentie

Update op Ethereum testnetwerk

Eerder deze week kon je lezen dat de hardfork was uitgevoerd op het Goerli-testnetwerk, het grootste testnetwerk van Ethereum. Goerli is de laatste horde voordat de fork op het mainnet plaats zal vinden. Het proces verliep niet zo soepel doordat verschillende testnet-validators hun software niet hadden geüpgraded vóór de Goerli hard fork.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo Melchers is sinds oktober 2022 actief bij Crypto Insiders. Met een bachelor in psychologie, gespecialiseerd in economische psychologie, en een jaar ervaring als fulltime crypto-redacteur, schrijft Ivo met passie over de cryptomarkt. Hij wil Nederlanders helpen de complexe cryptowereld te begrijpen en verstandige investeringskeuzes te maken. Zijn grote interesse in journalistiek en crypto werd met name gewekt door de vorige bullmarket.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
XRP stijgt 40% in
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Miljarden aan bitcoin onder water na grootste correctie in 2 jaar
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Strategen van Citibank waarschuwen voor Amerikaanse recessie
Ethereum ETF’s op lanceerplatform: Citibank voorspelt vuurwerk
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
Ethereum ETF-lancering wordt deze week eindelijk verwacht
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
BlackRock onthult ethereum ETF-kosten, laatste stap voor lancering
Advertentie