Ivo Melchers Ivo Melchers
15/03/2023 12:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/03/2023 12:15

Update voor ETH opnames verliep niet vlekkeloos op testnet

Nieuws
ETH tras Shapella: $600 millones en tokens stakeados en espera

Foto: Shutterstock/Retratos del Mar

De Shapella-hardfork is uitgevoerd op het Goerli-testnetwerk, het grootste testnetwerk van Ethereum (ETH). Dit is dan ook de laatste testrun voordat Ethereum-validators hun ether kunnen opnemen uit het staking contract. Goerli is tevens het meest geanticipeerde testnet, aangezien het de meeste validators omvat en het meest lijkt op het mainnet van Ethereum. Echter waren er enkele problemen met de hardfork op het Goerli-testnetwerk.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Ethereum update op testnetwerk

Ethereum kernontwikkelaar Tim Beiko merkte op dat het proces niet zo soepel verliep als het had kunnen zijn. Dit had alles te maken met het feit dat verschillende testnet-validators hun software niet hadden geüpgraded vóór de Goerli hard fork. Er was een participatiegraad van 29% op het moment dat de epoch werd geactiveerd, wat bijzonder laag is voor Ethereum.

Beiko gaf de schuld aan testnet-validators die ‘’minder stimulans’’ hadden om de upgrade uit te voeren, aangezien de ETH op Goerli waardeloos is. Hij verwacht dat validators de juiste aanpassingen maken voorafgaand aan de fork op het mainnet van Ethereum.

Advertentie

Wat houdt Ethereum Shapella in?

Hoewel de Shapella-upgrade vijf verschillende Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) omvat, is EIP-4895 verreweg de meest geanticipeerde, omdat het Ethereum een stap dichter bij een volledig functioneel Proof-of-Stake systeem brengt. EIP-4895 gaat namelijk de opnames van gestakete ETH eindelijk mogelijk maken.

Shapella is ook wel een samenvoeging van Shanghai en Capella, wat twee namen zijn van hard forks voor Ethereum. Een hard fork is ook wel een upgrade van de software waardoor deelnemers uit het netwerk gedwongen worden om hun nodes van nieuwe software te voorzien.

In eerste instantie zou de Shapella-hardfork in maart plaatsvinden, maar onlangs kon je in het Ethereum nieuws lezen dat de update voor de tweede week van april op de planning staat. Een specifieke datum is echter nog niet vrijgegeven.

Na de Shapella-update kunnen validators eindelijk ervoor kiezen om hun staking rewards bovenop de 32 ETH, het minimum aantal ETH dat nodig is om validatorsoftware te activeren, op te nemen. Uiteraard is het ook mogelijk om alle tegoeden op te nemen en het fungeren als validator op te geven.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Ethereum nieuws

Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in 'unieke' ethereum diefstal
Broers stelen €23 miljoen in 12 seconden in ‘unieke’ ethereum diefstal
Bitcoin koers crasht 8% tot $65.000, extreme verliezen voor altcoins
Ethereum ETF goedkeuring veroorzaakt verkoopgolf en massale liquidaties
Advertentie