Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 13:00

Crisis: Weer een Amerikaanse crypto-vriendelijke bank ten onder

icon-finance
Finance nieuws
Crisis: otro banco estadounidense amigo de las criptomonedas se hunde

Foto: PL Gould / Shutterstock.com

Gisterenavond was het opnieuw raak. Wederom een Amerikaanse bank werd door de overheid gesloten om een verdere ineenstorting te voorkomen. Dit keer ging het om Signature, een bank die gevestigd is in New York. De bank had meer dan $100 miljard aan activa onder beheer. 

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in april gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Signature gaat SVB en Silvergate achterna

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED) gaf gisterenavond een verklaring voor de beslissing om Signature stop te zetten. Volgens het orgaan vertegenwoordigde Signature een “systeemrisico” en was het cruciaal om snel in te grijpen. Dit verhaal lijkt uiteraard sterk op wat we slechts een paar dagen eerder zagen bij Silicon Valley Bank (SVB).

“We kondigen ook een soortgelijke uitzondering voor systeemrisico’s aan voor Signature Bank, die vandaag door haar nationale charterautoriteit is gesloten. Alle depositohouders van deze instelling zullen worden vergoed. Net als bij de afwikkeling van Silicon Valley Bank zullen er geen verliezen worden gedragen door de belastingbetaler.”

Crypto en Signature

Net als bij Silicon Valley Bank en Silvergate, had Signature veel crypto bedrijven als klant. Enkele voorbeelden zijn niemand minder dan Circle, LedgerX en Binance. Eerder al ontstond er paniek in de crypto markt omdat Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, een paar miljard bij SVB had staan. Als gevolg van deze paniek verloor USDC zelfs tijdelijk de koppeling met de dollar.

Nu blijkt dat Circle ook Signature gebruikte om transacties te doen en van mening was dat zowel Signature als SVB enorm belangrijk waren voor de crypto industrie. Inmiddels zijn beide banken gesneuveld. 

Klanten krijgen hun geld terug

Bijna gepaard met de mededeling van de Amerikaanse centrale bank ging ook het bericht dat alle klanten van SVB hun geld vroeg of laat terug zouden zien. Dit terwijl er volgens de overheid geen sprake zou zijn van een ‘bailout’. Dit nieuws is natuurlijk positief.

Of iets vergelijkbaars ook gaat gebeuren bij Signature is nog niet bekend

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie