Roy van Krieken Roy van Krieken
13/03/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/03/2023 13:00

Crisis: Weer een Amerikaanse crypto-vriendelijke bank ten onder

icon-finance
Finance nieuws
Crisis: otro banco estadounidense amigo de las criptomonedas se hunde

Foto: PL Gould / Shutterstock.com

Gisterenavond was het opnieuw raak. Wederom een Amerikaanse bank werd door de overheid gesloten om een verdere ineenstorting te voorkomen. Dit keer ging het om Signature, een bank die gevestigd is in New York. De bank had meer dan $100 miljard aan activa onder beheer. 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Signature gaat SVB en Silvergate achterna

De Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve (FED) gaf gisterenavond een verklaring voor de beslissing om Signature stop te zetten. Volgens het orgaan vertegenwoordigde Signature een “systeemrisico” en was het cruciaal om snel in te grijpen. Dit verhaal lijkt uiteraard sterk op wat we slechts een paar dagen eerder zagen bij Silicon Valley Bank (SVB).

“We kondigen ook een soortgelijke uitzondering voor systeemrisico’s aan voor Signature Bank, die vandaag door haar nationale charterautoriteit is gesloten. Alle depositohouders van deze instelling zullen worden vergoed. Net als bij de afwikkeling van Silicon Valley Bank zullen er geen verliezen worden gedragen door de belastingbetaler.”

Crypto en Signature

Net als bij Silicon Valley Bank en Silvergate, had Signature veel crypto bedrijven als klant. Enkele voorbeelden zijn niemand minder dan Circle, LedgerX en Binance. Eerder al ontstond er paniek in de crypto markt omdat Circle, de uitgever van de USDC stablecoin, een paar miljard bij SVB had staan. Als gevolg van deze paniek verloor USDC zelfs tijdelijk de koppeling met de dollar.

Nu blijkt dat Circle ook Signature gebruikte om transacties te doen en van mening was dat zowel Signature als SVB enorm belangrijk waren voor de crypto industrie. Inmiddels zijn beide banken gesneuveld. 

Klanten krijgen hun geld terug

Bijna gepaard met de mededeling van de Amerikaanse centrale bank ging ook het bericht dat alle klanten van SVB hun geld vroeg of laat terug zouden zien. Dit terwijl er volgens de overheid geen sprake zou zijn van een ‘bailout’. Dit nieuws is natuurlijk positief.

Of iets vergelijkbaars ook gaat gebeuren bij Signature is nog niet bekend

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy van Krieken is redacteur bij Crypto Insiders sinds april 2021. Met een diploma in geschiedenis van de Universiteit Utrecht, heeft Roy zijn schrijfvaardigheden aangescherpt, wat een natuurlijke overgang naar een schrijfcarrière mogelijk maakte. Zijn interesse in cryptocurrency en blockchain werd gewekt door vrienden en zijn eigen investerings- en tradingervaring. Roy’s specialisaties omvatten macro-economische trends, trading en regulatie. Hij is vastbesloten om betrouwbare en toegankelijke crypto-informatie te bieden en zo bij te dragen aan de mainstream adoptie van cryptocurrency in Nederland.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Waarom Bitcoin komende dinsdag weer volatiel kan worden
Advertentie

Trending Finance nieuws

Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Dit is het bizarre miljoenensalaris van Max Verstappen
Advertentie