Kevin Schijven Kevin Schijven
23/01/2019 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/01/2019 10:45

Grote Spaanse zeehaven gaat IBM’s blockchain-platform TradeLens gebruiken

Nieuws
grote_spaanse_zeehaven_gaat_IBMs_blockchain-platform_TradeLens_gebruiken

Het havenbedrijf van het Spaanse Algeciras, genaamd de Port Authority of the Bay of Algeciras (APBA), heeft aangekondigd te gaan samenwerken met IBM op het TradeLens blockchain-platform, zo meldt Europa News op 21 januari.
TradeLens is een digitaal platform ontwikkeld door tech-gigant IBM samen met Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, om de wereldwijde toeleveringsketens te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie om deze processen efficiënter en goedkoper te maken.
Het Spaanse Algeciras is een van de drukste havens van Europa. Jaarlijks passeert er meer dan 70 miljoen ton aan vracht en worden er meer dan 4 miljoen containers verwerkt. Het TradeLens platform wordt gebruikt door meer dan 100 bedrijven, waaronder 40 zee- en luchthavens, en verwerkt zo’n 20 miljoen containers per jaar.
Blockchain-technologie wordt steeds vaker toegepast op de verbetering van wereldwijde toeleveringsketens. In november vorig jaar kondigde Modern Terminals Limited (MTL), de op een na grootste containerterminal van Hong Kong, dat het bedrijf zich aangesloten heeft bij TradeLens.
Het Australische transport-verzekeringsbedrijf, National Transport Insurance (NTI), heeft in december aangekondigd samen te gaan werken met BeefLedger, een Australisch blockchain-platform, om de technologie toe te passen op de export van Australisch rundvlees.
Vorige week kondigde IBM aan samen te werken met Ford om de toeleveringsketen van kobalt uit Congo te verbeteren met behulp van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie