Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Grote Spaanse zeehaven gaat IBM’s blockchain-platform TradeLens gebruiken

Het havenbedrijf van het Spaanse Algeciras, genaamd de Port Authority of the Bay of Algeciras (APBA), heeft aangekondigd te gaan samenwerken met IBM op het TradeLens blockchain-platform, zo meldt Europa News op 21 januari.

TradeLens is een digitaal platform ontwikkeld door tech-gigant IBM samen met Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, om de wereldwijde toeleveringsketens te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie om deze processen efficiënter en goedkoper te maken.

- Advertentie -

Het Spaanse Algeciras is een van de drukste havens van Europa. Jaarlijks passeert er meer dan 70 miljoen ton aan vracht en worden er meer dan 4 miljoen containers verwerkt. Het TradeLens platform wordt gebruikt door meer dan 100 bedrijven, waaronder 40 zee- en luchthavens, en verwerkt zo’n 20 miljoen containers per jaar.

Blockchain-technologie wordt steeds vaker toegepast op de verbetering van wereldwijde toeleveringsketens. In november vorig jaar kondigde Modern Terminals Limited (MTL), de op een na grootste containerterminal van Hong Kong, dat het bedrijf zich aangesloten heeft bij TradeLens.

Het Australische transport-verzekeringsbedrijf, National Transport Insurance (NTI), heeft in december aangekondigd samen te gaan werken met BeefLedger, een Australisch blockchain-platform, om de technologie toe te passen op de export van Australisch rundvlees.

Vorige week kondigde IBM aan samen te werken met Ford om de toeleveringsketen van kobalt uit Congo te verbeteren met behulp van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.214,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.212,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.240,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.307,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.375,40 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.214,00 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.212,80 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€11.240,80 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€11.307,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€11.375,40 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers zal flink door bulls moeten worden verdedigd!

Hoeveel nieuws is er in een paar uur te verwerken? BitMEX zit in de problemen na zware aanklachten van de Amerikaanse toezichthouder (CFTC) en...