Home Nieuws Grote Spaanse zeehaven gaat IBM’s blockchain-platform TradeLens gebruiken

Grote Spaanse zeehaven gaat IBM’s blockchain-platform TradeLens gebruiken

Het havenbedrijf van het Spaanse Algeciras, genaamd de Port Authority of the Bay of Algeciras (APBA), heeft aangekondigd te gaan samenwerken met IBM op het TradeLens blockchain-platform, zo meldt Europa News op 21 januari.

TradeLens is een digitaal platform ontwikkeld door tech-gigant IBM samen met Maersk, de grootste containerrederij ter wereld, om de wereldwijde toeleveringsketens te digitaliseren met behulp van blockchain-technologie om deze processen efficiënter en goedkoper te maken.

- Advertentie -

Het Spaanse Algeciras is een van de drukste havens van Europa. Jaarlijks passeert er meer dan 70 miljoen ton aan vracht en worden er meer dan 4 miljoen containers verwerkt. Het TradeLens platform wordt gebruikt door meer dan 100 bedrijven, waaronder 40 zee- en luchthavens, en verwerkt zo’n 20 miljoen containers per jaar.

Blockchain-technologie wordt steeds vaker toegepast op de verbetering van wereldwijde toeleveringsketens. In november vorig jaar kondigde Modern Terminals Limited (MTL), de op een na grootste containerterminal van Hong Kong, dat het bedrijf zich aangesloten heeft bij TradeLens.

Het Australische transport-verzekeringsbedrijf, National Transport Insurance (NTI), heeft in december aangekondigd samen te gaan werken met BeefLedger, een Australisch blockchain-platform, om de technologie toe te passen op de export van Australisch rundvlees.

Vorige week kondigde IBM aan samen te werken met Ford om de toeleveringsketen van kobalt uit Congo te verbeteren met behulp van blockchain-technologie.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitrush
Reviewed
€-1,00 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.209,00 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€8.276,89 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.277,66 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€8.290,06 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.635,65 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: K.O. in aantocht voor financiële markt

Wat een tijd om in te leven. Er gebeurt op economisch vlak zo ontzettend veel dat het bijna niet bij te benen is. Waar...

Volgens onze analist Michiel is één ding zeker, Bitcoin zal de komende maanden de ware vuurproef ondergaan! Lees verder in zijn meest recente column!

Meer columns en analyses lezen? Bekijk dan zeker ook onze Crypto Talk.