Kevin Schijven Kevin Schijven
12/12/2018 10:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/12/2018 10:45

Australische verzekeraar start met blockchain-project voor de export van rund

Nieuws
australische_verzekeraar_start_met_blockchain_project_voor_de_export_van_rund

Het Australische transport-verzekeringsbedrijf, National Transport Insurance (NTI), heeft aangekondigd samen te gaan werken met BeefLedger, een Australisch blockchain-platform, om blockchain-technologie toe te passen op de export van Australisch rundvlees.
Het doel van de samenwerking is om de beveiliging van de exportketen van rundvlees te verbeteren. Met behulp van blockchain-technologie alsmede Internet of Things (IoT) technologie gaat het nieuwe systeem de toeleveringsketen van rundvlees, die loopt van de Zuid-Australische kust tot aan de productiefabriek in Casino, New Whales en uiteindelijk naar Shanghai, China, nauw in de gaten houden.
Warwick Powel, voorzitter bij BeefLedger, zegt dat er slechte veiligheidsnormen in de exportmarkt van rundvlees worden gehanteerd en dat er een hoog risico op vervalsing is. Tevens geeft hij aan dat mensen steeds hogere ethische standaarden verwachten:

Onderzoek toont aan dat ethische normen en aandacht voor dierenwelzijn, naast de authenticiteit en het bewijs van de oorsprong van het product, topprioriteiten zijn voor Chinese consumenten. Het is ook wat de interesse van consumenten in Australische producten stimuleert.

Australië is de twee na grootste rundvlees exporteur ter wereld. Het land heeft zo’n 45.000 veehouders die de ruggengraat van de industrie vormen. Alleen India en Brazilië hebben een nog grotere rundvleesindustrie.
Tony Clark, CEO van NTI, geeft aan positief te zijn over de potentie van het project:

We zijn enthousiast over de vooruitzichten die dit biedt voor verschillende stromen van de Australische industrie: landbouw, dierenwelzijn, transport en logistiek. Hoewel het in een vroeg stadium is, zijn we optimistisch over de resultaten en het leren, en wat het potentieel betekent voor Australische leveranciers, exporteurs en consumenten.

In 2018 is er een groeiend aantal bedrijven en instanties in de logistiek die met blockchain-technologie aan de slag gaat. Rwanda kondigde in oktober aan blockchain toe te passen op de toeleveringsketen van tantaal, een metaal dat gebruikt wordt voor consumentenelektronica, in een poging om de problemen rond ‘conflictmineralen’ op te lossen. IBM heeft het Food Trust netwerk gelanceerd, een toeleveringsketen voor voedsel gebaseerd op de Hyperledger Fabric blockchain-technologie. Modern Terminals Limited kondigde twee weken geleden aan samen te werken met TradeLens en IBM om de supply chain in scheepvaart te verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie