Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo
Home Nieuws Australische verzekeraar start met blockchain-project voor de export van rund

Australische verzekeraar start met blockchain-project voor de export van rund

Het Australische transport-verzekeringsbedrijf, National Transport Insurance (NTI), heeft aangekondigd samen te gaan werken met BeefLedger, een Australisch blockchain-platform, om blockchain-technologie toe te passen op de export van Australisch rundvlees.

Het doel van de samenwerking is om de beveiliging van de exportketen van rundvlees te verbeteren. Met behulp van blockchain-technologie alsmede Internet of Things (IoT) technologie gaat het nieuwe systeem de toeleveringsketen van rundvlees, die loopt van de Zuid-Australische kust tot aan de productiefabriek in Casino, New Whales en uiteindelijk naar Shanghai, China, nauw in de gaten houden.

- Advertentie -

Warwick Powel, voorzitter bij BeefLedger, zegt dat er slechte veiligheidsnormen in de exportmarkt van rundvlees worden gehanteerd en dat er een hoog risico op vervalsing is. Tevens geeft hij aan dat mensen steeds hogere ethische standaarden verwachten:

Onderzoek toont aan dat ethische normen en aandacht voor dierenwelzijn, naast de authenticiteit en het bewijs van de oorsprong van het product, topprioriteiten zijn voor Chinese consumenten. Het is ook wat de interesse van consumenten in Australische producten stimuleert.

Australië is de twee na grootste rundvlees exporteur ter wereld. Het land heeft zo’n 45.000 veehouders die de ruggengraat van de industrie vormen. Alleen India en Brazilië hebben een nog grotere rundvleesindustrie.

Tony Clark, CEO van NTI, geeft aan positief te zijn over de potentie van het project:

We zijn enthousiast over de vooruitzichten die dit biedt voor verschillende stromen van de Australische industrie: landbouw, dierenwelzijn, transport en logistiek. Hoewel het in een vroeg stadium is, zijn we optimistisch over de resultaten en het leren, en wat het potentieel betekent voor Australische leveranciers, exporteurs en consumenten.

In 2018 is er een groeiend aantal bedrijven en instanties in de logistiek die met blockchain-technologie aan de slag gaat. Rwanda kondigde in oktober aan blockchain toe te passen op de toeleveringsketen van tantaal, een metaal dat gebruikt wordt voor consumentenelektronica, in een poging om de problemen rond ‘conflictmineralen’ op te lossen. IBM heeft het Food Trust netwerk gelanceerd, een toeleveringsketen voor voedsel gebaseerd op de Hyperledger Fabric blockchain-technologie. Modern Terminals Limited kondigde twee weken geleden aan samen te werken met TradeLens en IBM om de supply chain in scheepvaart te verbeteren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
SATOS
Reviewed
€8.247,52 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.149,00 Kopen
2
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.202,10 Kopen
3
Bitonic
Reviewed
€8.212,33 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.217,92 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De...

De koers van bitcoin (BTC) volgens Michiel: De makkelijkste route

0
Krijgen we dan echt de makkelijkste route voorgeschoteld? Zal bitcoins uptrend zo eenvoudig gestopt worden? Het leek/lijkt te mooi om waar te zijn. De koers van bitcoin komt al een week niet meer door die weerstand van de $9.300 heen. Waar we onophoudelijk fake-outs hadden omhoog en omlaag, gaan...