BitMEX Research: ICO’s bijna break-even, $727 miljoen in totaal verkocht

Volgens een nieuw onderzoek van BitMEX Research hebben Initital Coin Offerings (ICO’s) bijna net zoveel verkocht als dat ze hebben opgebracht.

Uit het onderzoek blijkt dat ICO’s op het Ethereum (ETH) netwerk, waar de meeste ICO’s op worden gehouden, ongeveer $727 miljoen in totaal hebben verkocht en daarmee bijna het ‘break-even’ punt hebben bereikt.

Ondanks dat de koers van Ether ongeveer 83% gedaald is sinds het hoogtepunt van $1.400 begin dit jaar, blijkt uit het onderzoek dat de meeste ICO-projecten al hun Ether-tokens verkocht hebben. Meer dan 15 miljoen ETH werd vergaard, verdeeld over ongeveer 222 ICO’s. Iets minder dan 4 miljoen ETH blijft er nog over bij deze ICO’s.

In plaats van te lijden als gevolg van de recente daling in de waarde van Ethereum, op macroniveau lijken de projecten al bijna net zoveel Ethereum te hebben verkocht als dat ze hebben opgebracht (in termen van USD). Van de Ethereum die nog steeds door de projecten wordt gehouden, zelfs bij de huidige (ongeveer) prijs van $230, zitten deze projecten nog op niet-gerealiseerde winsten, in plaats van verliezen.

Aldus het BitMEX Research rapport. Er zou nog $93 miljoen aan niet-gerealiseerde winsten over zijn. Het rapport is een positieve verrassing, vooral aangezien van het weekend nog een onderzoeksrapport van Diar werd gepubliceerd waaruit bleek dat de marktwaarde van meer dan tweederde van alle crypto-tokens lager is dan het bedrag dat de desbetreffende tokens zouden hebben opgebracht. BitMEX zegt in haar rapport daarentegen:

Als een middel om fondsen te werven, zijn de ICO’s duidelijk een fenomenaal succes geweest, in die mate dat zelfs een verdere significante daling van de waarde van Ethereum nauwelijks een deuk in het succes zal slaan.

In een bericht op Twitter geeft BitMEX Research toe dat er onnauwkeurigheden in hun rapport kunnen staan, onder andere omdat cijfers uit het rapport schattingen zijn en omdat BitMEX eventueel ICO’s hebben gemist.

De koerswaarde van Ethereum ligt momenteel rond de $230. Fundstrat CEO Tom Lee verwacht dat de Ether-koers binnenkort zal stijgen en dat deze zelfs naar de $1.900 gaat in 2019.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Vergelijk de beste bitcoin aanbieders
Ad
Bitvavo
€30.047,90 Kopen
1
Litebit
€30.316,90 Kopen
2
Bitcoinmeester
€30.335,10 Kopen
3
SATOS
€30.565,20 Kopen
Meer nieuws

Bitcoin fondsbeheerder Grayscale groeide met maar liefst 900% in 2020 en blijft in 2021 veel inkopen

Grayscale Investments, de grote Amerikaanse cryptocurrency vermogensbeheerder, heeft een zeer succesvol 2020 achter de rug. De totale hoeveelheid van assets under management (AUM) is...

Bitcoin (BTC) consolideert verder en levert in op altcoins, deze top 10 altcoin kan als enige stijgen

De koersen van de top 10 cryptocurrencies kleuren vandaag over het algemeen rood maar een van de altcoins kan alsnog flink stijgen. Daarnaast ontbreekt...

DeFi update: Volumes breken records en OCC hoofd Brian Brooks zegt dat banken zich moeten klaarmaken

De decentralized finance (DeFi) markt begint weer hard te groeien. Volgens DeFi Pulse zit nu voor het eerst meer dan $23 miljard aan cryptocurrencies...

Aantal bitcoin (BTC) wallets met meer dan 1.000 BTC bereikt nieuw hoogtepunt, wat zegt dit?

De bitcoin (BTC) adoptie is zich in volle gang aan het ontwikkelen. Naast het feit dat er onder andere in Nederland steeds vaker gezocht...

Bitcoin schuldeisers in Mt. Gox rechtszaak krijgen optie voor een schikking, wat houdt dit in?

Schuldeisers in de rechtszaak omtrent de failliete cryptocurrency-exchange Mt. Gox krijgen de mogelijkheid om (een deel van) hun bitcoin (BTC) te ontvangen voordat de...

Polkadot (DOT) 100% in de plus, EOS (EOS) oprichter stapt op en meer nieuws van deze week

De week zit er alweer op! Er is veel gebeurd, van een hevige correctie van de koersen tot een nieuwe binnenkomer in de top...