Rico Engelbarts
29/09/2018 16:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/11/2023 10:03

Marktwaarde van meer dan 70% van tokens is minder dan ICO-opbrengsten

ICO’s

De marktwaarde van meer dan tweederde van alle crypto-tokens is lager dan het bedrag dat de desbetreffende tokens hebben opgebracht via hun initial coin offerings (ICO’s), zo blijkt uit een rapport van crypto-onderzoeksbedrijf Diar. Uit het onderzoek, waarbij gebruik gemaakt is van gegevens van TokenData over de ICO-opbrengsten, blijkt dat de huidige marktwaarde van 402 van de 562 onderzochte tokens verliezen geboekt hebben.
De gezamenlijke opbrengst van de ICO’s van deze 402 tokens bedroeg volgens het rapport meer dan $8,2 miljard, terwijl de huidige marktwaarde van deze tokens op het moment van onderzoek slechts $2,2 miljard bedroeg. Dit vertaalt zich in een verlies van $6 miljard ten aanzien van het geld dat men in de ICO’s gestoken heeft.
marktwaarde_van_meer_dan_70_procent_van_tokens_is_minder_dan_ICO-opbrengsten_grafiek
Bovenaan het rijtje van de grootste verliezers staat Sirin Labs, dat met haar ICO $158 miljoen ophaalde, maar waarvan de marktkapitalisatie momenteel niet meer dan $17 miljoen bedraagt. Het Israëlische Sirin Labs was een startup die een blockchain-telefoon ontwikkelde maar de concurrentie moest dulden van HTC, dat met de HTC-Exodus ‘s werelds eerste blockchain-smartphone aankondigde.
Naast de verliezers toont het onderzoek van Diar ook de tokens die middels een ICO zich omhoog hebben gewerkt naar de lijst van de 15 grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Ook al bedraagt de gezamenlijke marktwaarde van Cardano (ADA), IOTA (MIOTA), TRON (TRX) en NEO (NEO) 80% minder van wat het was op het hoogtepunt, hebben deze tokens met een ICO-opbrengst van bij elkaar opgeteld $137,3 miljoen en een huidige marktwaarde van meer dan $6,4 miljard een investeringsrendement van meer dan 4.500%.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie
Advertentie