Rico Engelbarts
13/10/2018 18:34 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 13/10/2018 18:34

Hoofd Koreaanse financiële regelgever toont zich op voorhand negatief omtrent ICO’s

ICO’s
hoofd_koreaanse_financiele_regelgever_toont_zich_op_voorhand_negatief_omtrent_ICOs2

Hoewel het hoofd van het Koreaanse Office for Government Policy Coordination, eerder deze week aangaf dat de Zuid-Koreaanse regering, in afwachting van onderzoeksresultaten, waarschijnlijk begin november haar standpunt over initial coin offerings (ICO’s) duidelijk zal maken, bevestigt Choi Jong-Koo, voorzitter van Korea’s Financial Services Commission (FSC), bij voorbaat al zijn negatieve standpunt ten aanzien van cryptocurrencies en ICO’s.
De FSC geldt als de belangrijkste financiële regelgever in Zuid-Korea. Business Korea meldt dat Jong-Koo tijdens een parlementair onderzoek op 11 oktober het standpunt van zijn commissie over blockchain-technologie en ICO’s duidelijke maakte door het volgende te stellen:

De overheid erkent de potentie van de blockchain-industrie, maar ik denk dat we de cryptocurrency-handelsactiviteiten niet gelijk moeten stellen aan de blockchain-industrie. Veel mensen zeggen dat de Koreaanse overheid ICO’s moet toestaan, maar ICO’s brengen onzekerheid met zich mee en de schade die ze aan kunnen richten is te groot en vanzelfsprekend. Om deze redenen verbieden ook veel buitenlandse landen ICO’s.

Met het in stand houden van het verbod op ICO’s, dat in september 2017 ingevoerd werd, is het de FSC vooral te doen om de bescherming van Koreaanse investeerders; dezelfde reden dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voorzichtig is het met toestaan van Bitcoin-ETF’s (exchange-traded funds). Uit een onderzoek dat afgelopen zomer gepubliceerd werd bleek dat 78% van de ICO’s die in 2017 uitgevoerd werden scams bleken te zijn.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Belastingvrij schenken in 2024: dit zijn de nieuwe regels
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Crypto houders opgelet: belastingdienst gretig met aanslagen
Crypto houders opgelet: Belastingdienst gretig met aanslagen
bitpanda-crypto-exchange-bitvavo
Grote crypto exchange sluit per 1 februari de deuren in Nederland
Advertentie
Advertentie