zuid-koreaanse_overheid_zal_in_november_standpunt_omtrent_ICOs_bekend_maken

Zuid-Koreaanse regering zal in november standpunt omtrent ICO’s duidelijk maken

0

De Zuid-Koreaanse regering zal waarschijnlijk in november haar standpunt duidelijk maken over de omstreden status van initial coin offerings (ICO’s) meldt de Koreaanse krant The Investor op donderdag 11 oktober. Dat citeerde Hong Nam-Ki, hoofd van het Office for Government Policy Coordination, die gevraagd naar het standpunt van de regering over ICO’s het volgende zei:

We hebben verschillende discussies gevoerd [over ICO’s]. Zodra de onderzoeksresultaten beschikbaar zijn aan het eind van oktober, zijn we van plan om het standpunt van de regering hierover af te ronden.

Zuid-Korea verbood ICO’s aanvankelijk in september 2017 omdat het het werven van fondsen via de uitgifte van cryptocurrency-tokens destijd als een “gok” beschouwde. Sinds dit jaar lijkt de regering echter een soepeler beleid te gaan voeren ten aanzien van ICO’s, mede doordat het verbod kennelijk weinig effect had. Nam-Ki zegt daarover het volgende:

We hebben het onderzoek gedaan omdat sommige bedrijven ICO’s uitvoeren of voorbereiden, ondanks het verbod hierop.

Eind augustus leek er al sprake van te zijn dat de Koreaanse regering ICO’s opnieuw toe zou staan, toen het plannen aankondigde om een eigen “blockchain-eiland” te bouwen op Jeju, een autonome regio in het uiterste zuiden van Korea. De gouverneur van Jeju-eiland, Won Hee-Ryong, wilde van die regio een blockchain- en ICO-vriendelijke zone maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws