zuid-koreaanse_gouverneur_pleit_voor_blockchain_en_ICO_zone

Zuid-Koreaanse gouverneur pleit voor blockchain- en ICO-vriendelijke zone

0

De gouverneur van het Zuid-Koreaanse Jeju-eiland, Won Hee-ryong, wil van de zelfstandige regio een blockchain– en initial coin offering (ICO)-vriendelijke zone maken, zo meldt CoinDesk Korea.

Vorige week hebben Zuid-Koreaanse gouverneurs een ontmoeting gehad met de Zuid-Koreaanse president Moon-Jae om de werkgelegenheid in het land te bespreken. Tijdens de vergadering stelde gouverneur Won Hee-ryong voor om het Jeju-eiland aan te wijzen als een speciale hub voor blockchain-technologie waar bedrijven ICO’s kunnen houden.

Het Jeju-eiland is sinds begin 2000 een autonome regio en het mag daardoor bijvoorbeeld een visumvrij beleid hanteren om technische ontwikkelingen en de lokale economie te stimuleren.

Volgens Won Hee-ryong zou dit de regio 1.600 nieuwe banen kunnen opleveren door zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven aan te trekken. Vooral voor bedrijven uit landen waar ICO’s verboden zijn, zoals China, zou het eiland aantrekkelijk kunnen zijn. Hij legt uit:

Als Jeju-eiland wordt aangewezen als een speciale zone voor blockchain, moeten internationale normen en voorschriften voor cryptocurrency worden opgesteld om ervoor te zorgen dat blockchain- en crypto-bedrijven die gezonde bedrijven promoten, zowel in binnen- als buitenland bedrijven in de provincie kunnen leiden.

Dit nieuws volgt nadat Zuid-Korea dit jaar een progressieve houding tegenover blockchain en ICO’s is gaan hanteren. Vorig jaar had het land nog ICO’s verboden. Het ministerie van wetenschap en ICT van Zuid-Korea had onlangs aangegeven te willen starten met blockchain-opleidingen in Zuid-Korea. Tevens had de Zuid-Koreaanse regering aangegeven een biljoen won ($918 miljard) te begroten voor de blockchain-sector in 2019. Vorige maand gaf de Koreaanse financiële waakhond Financial Services Commission (FSC) aan haast te willen maken met crypto- en blockchain-wetgeving nadat zij twee Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchanges had gesloten, omdat deze gehackt waren. Ondertussen is Bithumb, een van deze gehackte Koreaanse exchanges, weer actief.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Laatste nieuws